Donja Motičina – “Motičino moje drago selo”

donja18_6_1a

Zadnja dva dana proslave Dana općine Donja Motićina bila su prepuna događanja, igara, glazbe, plesa i pjesme.

U subotu su odigrane utakmice veterana NK Motičina i NK Izola (Slovenija) a nakon njih su igrali NK Seona i NK Kaptol. Prije odigravanja utakmica predsjednik NK Motičina Vlado Mikičić podijelio je prigodne poklone sudionicima ovog malog turnira. Poslije nogometa koji je prošao u prijateljskom duhu u vrlo vrućoj atmosferi najviše zbog sparine koja je bila, uslijedilo je natjecanje u kuhanju fiša DVD-ova. Ove godine na ovoj fišijadi sudjelovala je čak 21 ekipa. Nakon što je fiš skuhan suci u sastavu Zvonimir Ibriks, Ružica Mikičić, Helena Kolarić i Danijel Matković su krenuli na ocjenjivanje kvalitete te su nakon vrlo zanimljivog i dugog procesa prema tri kriterija donijeli ocijene. Prema njihovom mišljenju pobjednici Fišijade 2012 godine su DVD Našičko Novo Selo, drugo mjesto je zauzela ekipa Selo Donja Motičina dok je treća ekipa bila JVP Našice. Pobjednicima je predsjednik DVD-a Donja Motičina Boro Peršić i načelnik općine Željko Kovačević dodijelili pehare dok su svim ostalim ekipama podijeljene zahvalnice za sudjelovanje na ovoj Fišijadi 2012. godine. Subota je završena sa koncertom grupe Prva Liga.

donja18_6_2a

{gallery}Slike_tekstovi/2012/6mjesec/18a/v1{/gallery}

donja18_6_3a

U nedjelju ujedno i zadnjem danu proslave Dana općine Donja Motićina održana je tradicionalna smotra folklora HKD-a izvor Donja Motičina. Kao gosti su nastupili Sveti Đurađ, Darda, Ivanovci, Lisinski Našice, Podgorač, Crkvari, Marijanci, Jelisavac i Cret Bizovački. Također je na programu sudjelovala i najmlađa skupina HKD-a “Izvor” Donja Motičina pod vodstvom Mire Bijuklić kao i pučki pjesnik Stevo Glavaš koji je okupljene mještane i druge goste zabavljao sa svojim pripovijetkama.

Ovoj završnoj svečanosti nazočio je i predstavnik Osječko – branjske županije dožupan Željko Kraljičak koji je među ostalim rekao kako se općina Donja Motičina i svi njeni stanovnici mogu pohvaliti kako su u vrlo kratkom vremenu uz mnogo truda i rada i dobrom komunikacijom sa županijom u samo nekoliko godina uspjeli stvoriti mjesto poželjno za život i mjesto kojemu već sada mnogi zavide.

Za kraj je koncertom tamburaškog sastava “Zlatni vez” završena i ovogodišnja proslava Dana općine Donja Motičina.

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/6mjesec/18a/v2{/gallery}

donja18_6_4a

Pročitajte još