Donacija vatrogasnih vozila DVD-u Zoljan i Vukojevci

U nastavku suradnje Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije s austrijskom Saveznom pokrajinom Tirol, dana 1. ožujka 2024. godine vatrogascima s našičkog područja, DVD Zoljan i DVD Vukojevci, predane su još dvije velike donacije u vidu vatrogasnih vozila i opreme.

Predstavnici Grada Našica, gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijelom Matkovićem te predstavnicima DVD-a Zoljan – predsjednikom Željkom Ptičekom, zapovjednicom Tomislavom Žarić i Franjom Pavlovićem, u Austriji su osobno i ovog puta zahvalili predstavnicima vatrogasne zajednice Innsbruck i Baumkirchen te gradonačelniku Baumkirchena Josefu Schindlu. Kao i prošloga puta na predaji donacije bio je i Petar Logar koordinator za humanitarnu pomoć austrijske Savezne pokrajine Tirol.

Donacija je dio projekta „Tirol za hrvatsko vatrogastvo”

„Nastavljamo ovu lijepu priču odnosno ulaganja u naša dobrovoljna vatrogasna društva koja služe prvenstveno našim građanima i djeluju za sigurnost svih nas. Oba društva koja su dobila vozila su izuzetno aktivna te djeluju u suradnji s našom Javnom vatrogasnom postrojbom. Vjerujemo da će ova donacija na još viši nivo podići rad i djelovanje društava i volontera, ali i potaknuti mlade naraštaje da se uključe i postanu hvalevrijedni članovi zajednice, da postanu vatrogasci.” – rekao je gradonačelnik koji je uz članove DVD Zoljan domaćinima predao prigodne poklone.

I ova donacija dio je projekta „Tirol za hrvatsko vatrogastvo” s ciljem pomoći u obliku donacije vozila i opreme našim dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnim vatrogasnim postrojbama. U posljednjih 12 godina iz austrijske općine na područje Hrvatske donirano je ukupno preko 250 vozila koja su raspoređena po svim županijama. A galeriju fotografija možete pronaći ovdje.

Pročitajte još