Dodijeljena nagrada za Najpehistu

Vikend u Našicama, ali i okolici obilježili su stari ljepotani, nekoliko desetaka oldtimera provozalo se od glavnog gradskog trga sve do Jankovca.

22. Međunarodni oldtimer susreti završili su u nedjelju, a sudionici su sretno stigli svojim kućama, saznali smo od predsjednika Oldtimer kluba Našice, Franje Hofera. Susrete je obilježio izbor za najljepši auto od strane gradonačelnika Krešimira Kašube, vozilo MG Roadstar iz 1951. godine vlasnika Tibora Szabe. U kategoriji najmlađeg sudionika nagrađen je David Valpovac iz Slatine, a u kategoriji najstarijeg sudionika Gašpar Sep s otoka Krka.

Prešao čak 490 km do Našica

Nagradu je primio i Františak Frištak iz mjesta Pieštani, Slovačka, kao sudionik iz najudaljenijeg mjesta. On je do Našica prešao put od 490 kilometara samo kako bi sudjelovao u susretima. Dodijeljena je i ona, ne tako željena, za Najpehistu koji je imao najveći broj kvarova, a dobio ju je Marijan Zelenka iz Karpatya, Slovačka, za motor NSU TS iz 1936. godine. Nagradu za najstariji motocikl dobio je Patrik Suhan iz Polarikova, Slovačka, za motocikl BSA S30 iz 1930. godine, a za najstariji Romano Kovač iz Šale, Slovačka, za automobil Praga Baby Roadstar iz 1934. godine.

>> 50 atraktivnih oldtimera u centru Našica

Najviše sudionika iz Slovačke

Ovogodišnje Međunarodne oldtimer susrete obilježio je velik broj sudionika iz Slovačke, čak njih 15 s 10 atraktivnih vozila.

Pročitajte još