50 atraktivnih oldtimera u centru Našica

Oldtimer izložba nekoliko desetaka starih ljepotana, u sklopu 22. Međunarodnih odltimera susreta, održala se danas u centru grada.

Atraktivne Prage iz 30-tih godina

Građani su mogli uživati u atraktivnim vozilima od kojih svakako valja istaknuti dvije Prage, jednu iz 1934. i drugu iz 1936. godine, zatim MG iz 1951. godine te Škodu Tudor izrađenu od hrastovog drveta obloženog u lim iz 1951. godine. Pažnju je privuklo i desetak motora, uglavnom vlasnika iz Slovačke, a najstariji među njima bio je onaj iz 1930. godine. Organizatori susreta, Oldtimer udruga Našice, na čelu sa Franjom Hoferom zadovoljni su prvenstveno odazivom izlagača, ali i mnogobrojnim posjetiteljima.

“Danas na izložbi sudjeluje 50 vozila, vlasnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovačke. Čak 15 Slovaka prevalilo je nekoliko stotina kilometara kako bi Našičanima prikazali 4 atraktivna vozila i 6 motora iz razdoblja od 1930. godine do 1950. godina.” – rekao je o današnjoj izložbi predsjednik Oldtimer kluba Franjo Hofer koji se zahvalio svima na dolasku, a posebno Gradu Našicama na potpori.

Hofer je u ime organizatora predao i prigodne zahvalnice gradonačelniku Krešimiru Kašubi, direktoru Turističke zajednice Srečku Perkoviću te prijateljima iz Slovačke, dogradonačelniku i načelnik policije grada Šala. Njih je netom prije početka izložbe u svom uredu primio i gradonačelnik Krešimir Kašuba, pohvalivši njihovu ustrajnost i želju da danas budu u Našicama.

Gradonačelnik izabrao MG iz 1951. godine

„Poštovane sugrađanke i sugrađani, poštovani gosti čast mi je pozdraviti vas u ime Grada Našica, te vam se zahvaliti danas na dolasku. Posebno pozdravljam i zahvaljujem se na dolasku dragim gostima iz regije, te našim Slovacima. Kažem našim, jer ovdje je centar Slovaka u Republici Hrvatskoj. Našice je grad udruga, imamo ih preko sto i zajedno s njima gradimo novu turističku priču, stoga se zahvaljujem i Oldtimer klubu koji svojim radom doprinosi tome.

Oni promiču naš grad diljem Hrvatske, ali i izvan granica što je za svaku pohvalu.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je imao čast odabrati jedno izloženo vozilo čijem je vlasniku dodijeljen poseban pehar. Gradonačelnik je odabrao slovački MG Roadstar iz 1951. godine vlasnika Tibora i Tereze Szabo.

Međunarodni susreti traju još i sutra, a trenutno sudionici voze tri start etape Našice – Feričanci – Orahovica – Park šuma Jankovac. U sklopu susreta posjetit će pogon vinarije Feravina, vidikovac „Goveđa glava” te ZOO vrt Bizik.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=239540108174095 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još