Dan bijelog štapa obilježen i u našičkoj srednjoj školi

Na satu izbornih predmeta Upravljanje prodajom i Računovodstvo neprofitnih organizacija u 3. razredu ekonomske struke našički srednjoškolci su predsjednicu Udruge slijepih osoba Našice gospođu Tatjanu Bela koja im je predstavila udrugu kao neprofitnu organizaciju, način poslovanja i načine financiranja.

U drugom dijelu sata učenik ove škole Borna Bela, koji je ujedno i član udruge, predstavio je povodom Dana bijelog štapa Braillevo pismo tzv. brajicu te pisaće strojeve odnosno pomagala (Pronto i Brajev redak) kojima se koristi prilikom korištenja Braillevog pisma.

Kako navode iz škole Borna je upoznao svoje prijatelje iz razreda abecedom Braillevog pisma, te im je demonstrirao pisanje. Također je održao radionicu koristeći brajicu, a učenici su proučavajući znakovni jezik, dešifrirali napisani tekst.

Na satu su bile prisutne predmetne profesorice Snježana Gretić i Ljiljana Kasapović. Borna je s ponosom pričao o poznavanju i primjeni znakovnog jezika te svoje znanje prenio na učenike i profesorice koji su zatim sudjelujući u radionici uspješno odradili zadano.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još