Đakovački rezovi

rezovi1a

5. ĐAKOVAČKI REZOVI, u organizaciji udruge Đakovački rezovi, pod pokroviteljstvom HRVATSKOG AUDIOVIZUALNOG CENTRA i GRADA ĐAKOVA, počinju 18. lipnja. S glavninom događanja u Dvorištu Doma HV-a u Đakovu, Rezovi će se ove godine održati i u Centru za kulturu Đakovo te na gradskom Korzu te time cijelom gradu dati spoj urbanog i tradicionalnog.

Program ĐAKOVAČKIH REZOVA počinje predstavljanjem  Hrvatskog festivala jednominutnih filmova i nastupom Argus Jazz Banda.

Od četvrtka, 19. lipnja, posjetitelji mogu uživati u prvim etno dokumentarnim ostvarenjima domaće i svjetske produkcije 11. Međunarodnog Etno Film Festivala Srce SlavonijeZaljubljenici u zvijezde mogu se pridružiti radionici Astronomskog društva Orion.

Festival donosi ukupno 6. Festivalskih projekcija za koje su izdvojeni najbolji filmovi od ukupno 81 filma iz 58 zemalja, a sve s ciljem otvaranja dijaloga i poštivanja među različitim kulturama i običajima. Ovogodišnjim međunarodnim žirijem predsjeda prof. Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture Republike Hrvatske,prof.dr.sc. Hrvoje Turković, filmski teoretičar, sveučilišni profesor i predsjednik Hrvatskog filmskog saveza te Maciej Szymański, Veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj. Pobjednici će se znati na zatvaranju festivala 21. lipnja, kada će najbolji biti nagrađeni Zlatnim Srcem Slavonije.

Dopodnevni dio programa predposlijednjeg dana obilježiti će filmske radionice za najmlađe u suradnji s Centrom za tehničku kulturu Osijek i Dječjim vrtićem Đakovo, dok će večernji dio obilježitiIzložba fotografija Veleposlanika Republike Poljske u HrvatskjMacieja SzymańskiIzložba će biti otvorena u 20 sati u Centru za kulturu, a moći će se pogledati sve do otvorenja Đakovačkih vezova.

U 22.30 na gradskom Korzu Rundek Cargo Trio pobrinut će se za odličnu svirku.

Sav programski sadržaj besplatan je za sve posjetitelje
. Buditi i Vi dio Đakovačkih rezova.

Pročitajte još