Odlični u darivanju krvi – Crveni križ Našice

crveni-kriz-nasice

Gradsko društvo Crvenog križa Našice

Gradsko društvo Crvenog križa Našice u 2017.godini organiziralo je 69 akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcijama se odazvalo 3455 darivatelja krvi. Krv je dalo 3147 darivatelja od čega 425 žena što čini 13% od ukupne količine darovane krvi. To je 3% bolje u odnosu na 2016.godinu. Krv je dalo po prvi puta 255 osoba. Prema mjestu rada u 2017.godini krv je dalo 955 darivatelja( Našicecement,Vojarna). Po mjestu stanovanja 2060 darivatelja krvi, a u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog 132 učenika i profesora. Prema podacima Hrvatskog Crvenog križa po prosjeku na 100 stanovnika od 9,37% Gradsko društvo Crvenog križa Našice svrstava u sam vrh po broju darivanja krvi u RH.

Crveni križ Našice

Plan za 2018. godinu

U 2018.godini na nivou Osječko-baranjske županije planiran je manjak krvi od otprilike  5000 doza. To je obavezalo društva Crvenog križa na organizaciju novih akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Gradsko društvo Crvenog križa Našice uvodi 6 novih akcija dobrovoljnog darivanja krvi i to u Općoj županijskoj bolnici  Našice i u Velimirovcu. U 2018.godini održano je već 13 akcija na kojima je prikupljeno 512 doza krvi, koje život znače. Do kraja mjeseca ožujka održat će se akcije darivanja krvi u Vojarni, Martinu, Našicementu, Jelisavcu, Stipanovcima i u Općoj županijskoj bolnici Našice za djelatnike bolnice.

Hvala svim darivateljima

Gradsko društvo Crvenog križa Našice zahvaljuje svim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i nesebičnosti  koju pružaju tijekom cijele godine i kojom spašavaju živote!
Poziva sve punoljetne osobe koje mogu dati krv da se odazovu akcijama u što većem broju kako ne bi nedostajalo krvi u bolnicama. Muškarci mogu dati krv svaka 3 mjeseca, a žene svaka 4 mjeseca. Dobna granica za davanje krvi za osobe koji su već do sada dali krv je povišena na 70 godina. Krv mogu dati od 65. do 70.godine života svakih 6 mjeseci.

Pročitajte još