Članovi Taekwondo kluba Našice pripremili pregršt pitanja za gradonačelnika

Članove Taekwondo kluba Našice primio je gradonačelnik Krešimir Kašuba, te ih je na neformalnom prvom druženju upoznao s radom Gradske uprave. Gradonačelnik je mladim sportašima darovao promotivne majice i torbe s logom Grada koje će ponosno moći nositi na raznim turnirima. Također, ovom prilikom poželio im je puno uspjeha u natjecanjima, a posebno je čestitao Teni Jukić koja je ozbiljna sportašica, velikih snova te najtrofejnija članica kluba.


Puno hrabrih pitanja i strpljivih odgovora

Na važnost sportskog života ukazao je Gradonačelnik Kašuba koji je ovom prigodom podijelio važne savjete za budućnost, a posebno one vezane uz školovanje i učenje.

„Posebno mi je drago bilo ugostiti članice i članove Taekwando kluba Našice. Naime, prije nekih desetak dana imali su Skupštinu kluba na kojoj je predsjednica predložila da bi se mogli upoznati s radom gradske uprave, što se meni stvarno jako svidjelo i upriličili smo ovaj prijem na koji je došlo tridesetak djece i mladih koje sam upoznao s funkcioniranjem i radom Grada Našice, ali i izvršne gradske vlasti upravo ovdje u velikoj i maloj vijećnici u kojima se donose glavne odluke za upravljanje gradom.

Ono što mi je bilo posebno drago su njihova pitanja. Ovo je zapravo neki nastavak projekta Doručak s gradonačelnikom i bilo je jako zanimljivo vidjeti da mladi imaju ista pitanja neovisno radi li se o Taekwondo ili nekom drugom klubu, a to je u 90% slučajeva pitanje izgradnje sportske dvorane i gradskih bazena. Ja nakon godinu dana svog mandata mogu sa sigurnošću reći da je to glavna okupacija svih ali posebno mladih te da sigurno moramo ići u taj projekt” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Veliki planovi za budućnost

Predsjednica kluba Lucija Kotromanović Knežević zahvalila je na ovom neformalnom druženju, ali i na apsolutnoj podršci Grada.

„Došli smo u velikom broju i jako smo zahvalni gradonačelniku na prilici da djeca dođu i vide kako funkcionira Gradska uprava. Svi su bili jako uzbuđeni ovih dana, imali su puno pitanja i potpitanja. Nadalje, u ljeto je uvijek vrijeme stagnacije kada i djeca odlaze na odmore. Priređuju se treninzi, ali svima je potreban odmor pa tako i sportašima.” – rekla je Kotromanović Knežević te nadodala da od jeseni kreću u novu realizaciju planova ali i imaju puno ideja za odlaske na turnire.

Sve više djevojčica, a manje dječaka

Tajnica kluba i trenerica Ana Kalman izjavila je da su djeca željno očekivala ovaj događaj te smišljala hrabra pitanja koja će postaviti gradonačelniku. Interesantan podatak je to da je ovo selektivna godina, te da Taekwondo klub Našice trenutno broji više djevojčica nego dječaka.

„Pripremili su pregršt pitanja kao što ste mogli čuli, zaista smo ponosni na njih i njihove uspjehe. Nadam se da su zadovoljni odgovorima pogotovo vezano uz bazene i sportsku dvoranu namijenjenu isključivo taekwondou, upravo su to bila najvažnija pitanja. U klubu općenito imamo izrazito vedru i veselu djecu koja su, eto svakodnevno na treninzima izrazito se trude, uporni su, osvajaju medalje. Nama kao trenerima jako je drago što imamo lijep odaziv pogotovo nakon korone nakon koje nismo ostali na manjem broju djece, a to znači da ipak radimo nešto dobro. Privlačimo nove članove, odlazimo na natjecanja,  a samo ove godine smo odradili tri natjecanja i osvojili oko petnaestak medalja.

Taekwondo je borilački sport no u klubu ima više djevojčica nego dječaka. Moram priznati da nam je ovo selektivna godina u kojoj prvi put otkada sam trenerica i otkada sam i sama trenirala imamo oko 90% djevojčica i 10% dječaka. Je li uzrok tome to što su djevojčice odvažnije ne znam, ali drago mi je zbog toga jer ipak živimo u vremenu u kojemu je ženska populacija malo više izložena nekakvim zadirkivanja nego dječaci pa mi je s te strane vrlo drago da su se ipak odlučile za taekwondo, da će naučiti brani se i zastupati. Mi iz borilačkih športova ne zagovaramo nikakvo nasilje, ali ipak stojimo iza toga da se one kao djevojčice trebaju čuvati i pazit.” – pojasnila je Kalman.

Stric pivo

Pročitajte još