Članovi GDCK Našice sudjelovali na Nacionalnoj vježbi interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa

Od 9. do 12. rujna u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa i Društva Crvenog križa Zagrebačke županije održana je Nacionalna vježba interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa u Logističkom centru Ravnateljstva Civilne zaštite RH u Jastrebarskom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENa vježbi je sudjelovalo 80-ak educiranih pripadnika Županijskih interventnih timova, a Društvo Crvenog križa Osječko – baranjske županije predstavljalo je pet članova od kojih su dvoje pripadnici Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Našice – Aleksandro Orličnik i Dorijan Lamot.

Vježba je dobila naziv naučene lekcije

Na vježbi naziva “Jastrebarsko 2021 – naučene lekcije” sudionici vježbe su prolazili kroz scenarij potresa te se suočavali sa stresnim situacijama koje su očekivane, a neke od njih i događale su se tijekom odgovora na potres u Sisačko – moslavačkoj županiji. Sudionici su tako podigli izmještajno šatorsko naselje u kojem su i sami spavali, stavili u funkciju operativni centar, skladište humanitarne pomoći, organizirali podjelu humanitarne pomoći, službu traženja, tim za psihosocijalnu pomoć te odradili menadžment volontera i mobilnih interventnih timova. U sklopu vježbe sudionici su prošli i tečaj reanimacije uz korištenje AVD uređaja.

Nakon odrađenog praktičnog djela ocjenjivači vježbe su raspravom i izlaganjem ukazali na sve dobro odrađene segmente vježbe, ali i ukazali na pogreške te ponudili adekvatna rješenja. Sudionici su na isti način putem obrasca za opažanja i sudjelovanjem u raspravi ukazali na određene probleme i situacije te ponudili svoja rješenja, preporuke i savjete. Zbog ovakvog načina evaluacije vježbe, vježba je i dobila naziv naučene lekcije jer ukazivanjem na probleme, ali i pronalaskom rješenja, davanjem savjeta i preporuka aktivno je naučeno nositi se s određenim izazovima u kriznim situacijama.

Pročitajte još

Učitavanje...