Od sada moguća je uporaba kisika putem maski odnosno respiratora u gotovo svakom prostoru bolnice Našice

Našička bolnica je u cijelosti zgotovila projekt centralnog razvoda medicinskih plinova. Radi se kompleksnom zahvatu u svakom pogledu, a obuhvaća izgradnju stanice za plinove i zaštitne infrastrukture, razvod cijevima duž cijele bolnice te postavljanje posebnih priključaka u operacijskim salama, objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, jedinici za intenzivno liječenje te gotovo svim bolesničkim sobama.

Završetak projekta i ishođenje uporabne dozvole od iznimnog su značaja za pružanje zdravstvene skrbi u ovim kriznim trenucima jer prije svega pojednostavljuju i omogućavaju primjenu medicinskih plinova. U ovim antipandemijskim mjerama, moguća je uporaba kisika putem maski odnosno respiratora u gotovo svakom prostoru bolnice, a unaprijeđen je i rad u jedinici intenzivnog liječenja, OHBP-u te operacijskim salama u kojima se koriste i ostali medicinski plinovi.

U projekt koji je započet 2014. godine rađen je kroz više faza, a uloženo je oko dva i pol milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava Osječko – baranjske županije. OŽB Našice zahvaljuje našem i investitoru, svim izvođačima, projektantima i nadzoru te posebno onima koji su prepoznali važnost ovog projekta i omogućili iznimno efikasno ishođenje svih dozvola i omogućili uporabu medicinskih plinova svim potrebitim pacijentima u vrijeme borbe protiv pandemije koranovirusom i nakon toga.

Pročitajte još