Bogat vikend za Biciklistički klub Našice

U subotu 12. studenog u Požegi bila je dodjela nagrada najboljima u ukupnom poretku Slavonske brdsko-biciklističke lige. Od ukupno 12 natjecatelja Biciklističkog kluba Našice, tri člana prisustvovali su ovoj dodjeli. U kategoriji Žene, Jasmina Bićanić osvojila je 3. mjesto u konkurenciji od 19 natjecateljica. U kategoriji Veterana, Antun Umiljanović osvojio je 2. mjesto u konkurenciji od 21 natjecatelja te u kategoriji Veteran C, Duško Marić osvojio je 3.mjesto u konkurenciji od 17 natjecatelja. U ukupnom poretku klubova, Biciklistički klub Našice osvojio je 4.mjesto u konkurenciji od 27 klubova.

13. Memorijalna biciklijada

U nedjelju 13. studenog članovi Biciklističkog kluba Našice i njihovi prijatelji sudjelovali su na 13. memorijalnoj biciklijadi od Osijeka do Vukovara pod nazivom Biciklom tragom sjećanja Vukovar 2022. Biciklijadu je organizirala Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri iz Osijeka. Na biciklijadi je sudjelovalo 70-ak vozača iz cijele Slavonije koji su za nešto manje od 4 sata uspješno odvozili rutu od Osijeka do Vukovara i natrag ukupne dužine od 80 km. Unatoč maglovitom i hladnom jutro, tijekom cijele vožnje uživali su u lijepom vremenu, druženju i upoznavanju biciklističkih entuzijasta. U Vukovaru su posjetili Studentski dom Leopold gdje su domaćini pripremili hranu i piće za sudionike, a tom prigodom dodijeljene su nagrade učenicima osnovnih škola koji su pobijedili na natjecanju pisanja pjesmica na temu grada Vukovara.

Biciklistički entuzijasti

Pobjednicima su podijeljene biciklističke kacige, romobili i bicikl. Jedan od sponzora ovog događaja bila je trgovina Bike Shop Ljubas iz Đakova čiju poslovnicu možete posjetiti i u Našicama. Nakon dodjele nagrade sudionici biciklijade imali su priliku posjetiti Memorijalnu bolnicu, nakon čega su u oko 14 sati krenuli natrag prema Osijeku, gdje su stigli oko 16 sati. Biciklistički klub Našice i našička ekipa koja je odvozila biciklijadu posebno se zahvaljuju OPG-u Silvija Paulić te gospodinu Ivici Pauliću iz Podgorača koji su svojom donacijom financirali naše sudjelovanje na ovoj biciklijadi.

Pročitajte još