Bogat sportsko – turistički vikend u Osječko – baranjskoj županiji

Ovogodišnji, 8. Baranjski Ferivi polumaraton, prvi je puta organiziran u PP Kopački rit zbog opasnosti od širenja afričke svinjske kuge, ali je i unatoč promijeni lokacije privukao nekoliko stotina natjecatelja. Osim u polumaratonskoj utrci, sudionici su odmjerili snage i u utrci građana te štafeti, a trčala su i djeca u nekoliko kategorija. Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

„Iako smo bili primorani promijeniti lokaciju i rutu Baranjskog Ferivi polumaratona to nije zaustavilo 450 sudionika da trči, uživa u prekrasnoj prirodi i dobro se provede u Osječko – baranjskoj županiji.” – kazao je zamjenik župana.

Glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković istaknuo je da je Baranjski polumaraton prepoznatljiva sportska manifestacija koju je prepoznalo i podržalo i Ministarstvo turizma i sporta. Dodao je da je ovogodišnji broj sudionika najbolji pokazatelj kako je dobra bila odluka da se ne odustane od utrke zbog opasnosti od afričke svinjske kuge.

Bogati turističko – sportski vikend u našoj županiji nastavljen je na Biljskom jezeru gdje je u organizaciji JU Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području OBŽ, obilježen Međunarodni dan Drave. Riječ o manifestaciji kojom se posjetitelje nastoji educirati i upoznati s prirodnim bogatstvima i značajem života uz rijeku čiji je tok kroz našu zemlju dug oko 300 kilometara. U programu su se ove godine našli turnir odbojke na pijesku, stari dječji sportovi, edukativne šetnje i radionice te akvatlon, a svemu je nazočio zamjenik župana Mato Lukić.

„Već šestu godinu za redom naša Javna ustanova organizira obilježavanje Međunarodnog dana Drave. Lijepo je vidjeti da su se ovdje okupile različite generacije koje zahvaljujući institucijama i udrugama imaju prilike naučiti ponešto o životu uz rijeku Dravu.” – naglasio je Lukić.

Pročitajte još