Biljar klub Našice krenuo s radom

U Našicama je ovog vikenda otvoren Biljar klub Našice – nova sportska udruga koja će zasigurno privući brojne poklonike ovog sporta. Otvorenju su prisustvovali, uz članove i ljubitelje biljara, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler te Vanja Prošić, vijećnik Županijske skupštine Osječko – baranjske županije.

Predsjednik Biljar kluba Alen Dozet je pozdravio sve okupljene rekavši kako Biljar klub nudi udoban prostor za druženje, a u planu je organiziranje turnira i radionica za sve zainteresirane, bez obzira na njihovu razinu vještina.

„Prije svega hvala gradonačelniku na lijepim riječima. Ideja je započela još u našem djetinjstvu, kroz naše zajedničko druženje oko biljara, a ljubav prema ovom sportu se razvila još u osnovnoj školi. Sada, kada smo odrasli i imamo određene financijske mogućnosti, odlučili smo obnoviti ovaj klub u našem gradu. Naš glavni cilj je promijeniti uvriježeno mišljenje da je biljar samo povezan s birtijama i da nije pravi sport. Biljar je zahtjevan sport koji zahtijeva izuzetnu koordinaciju oka i mišića te razmišljanje. Nadamo se da ćemo prvenstveno privući mlade ljude i stvoriti juniorsku ekipu koja će sudjelovati na natjecanjima i postizati dobre rezultate. Klub je sportskog karaktera, a ne kafić – tako su pušenje i alkohol strogo zabranjeni jer želimo promicati sportski duh među našim članovima. Uz to, imamo rekreativnu stranu kluba gdje su svi dobrodošli, bez obzira na iskustvo. Svi koji vole ovaj sport mogu nam se pridružiti, naučiti pravila, sudjelovati na turnirima i družiti se. Biljar je aktivnost kojom se možemo baviti i u kasnijim godinama, jer nije fizički zahtjevan kao neki drugi sportovi, bitno je samo da su nam mišići i vid u formi. Nadam se da ćemo uspjeti u našim namjerama i radujemo se svim članovima koji će nam se pridružiti u ovom novom poglavlju kluba.” – izjavio je predsjednik Dozet, a zahvalio se i gradonačelniku Kašubi, direktorici Resler i vijećniku Prošiću na podršci.

Našice ima dugu tradiciju igranja biljara

Gradonačelnik Kašuba je pohvalio ovu inicijativu jer njene aktivnosti predstavljaju značajan korak naprijed za sportsku zajednicu grada.

„Često ističem da je Našice grad bogat udrugama, a večeras mi je posebna čast biti na otvaranju nove, odnosno Biljar kluba Našice. Napomenuo bih kako Našice ima dugu tradiciju igranja biljara, što me izuzetno raduje. Osobno sam odrastao uz biljar, igrajući ga u svojim srednjoškolskim danima i on je sjajna igra jer je dostupna svima, od najmlađih do najstarijih. Želim se zahvaliti predsjedniku i osnivaču kluba, gospodinu Alenu Dozetu, dugogodišnjem prijatelju, koji je omogućio otvaranje kluba. Našice sada imaju ozbiljan biljar klub, s pravilima igre koja mogu dovesti i do svjetskih natjecanja. Klub je otvoren prema gradskim pravilima, što znači da mora postojati najmanje godinu dana kako bi dobio potporu Grada. S obzirom na broj posjetitelja večeras, uvjeren sam da će Biljar klub u tome uspjeti te da će ovo biti početak nove tradicije. Još jednom zahvaljujem predsjedniku Alenu Dozetu i svima koji su podržali otvaranje i rad ovog kluba.” – zaključio je Kašuba.

Treba napomenuti kako Biljar klub Našice vode, uz predsjednika Dozeta, dopredsjednik Boris Sušak, članovi Upravnog odbora su Zvonimir Kolarić i Vedran Potnešil, dužnost tajnice je pripala Danijeli Radan, a likvidator je Kornelije Juranić. Biljar klub Našice poziva sve zainteresirane da se pridruže i postanu dio ove sportske priče koja svoje središte ima u Ulici braće Radića 26, a više informacija o radu Biljar klub možete pronaći na ovoj poveznici.

Foto: A Koš

Pročitajte još