Biciklisti na 5. Festivalu biciklističke rekreacije Hrvatske startali iz pet gradova

Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko – baranjske županije u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko – baranjske županije, Osječko – baranjskom županijom i Hrvatskim savezom sportske rekreacije „Sport za sve“, organizirao je od 22. do 24. 9. 2022. godine FEBIRE – Festival biciklističke rekreacije Hrvatske.

Manifestacija koja se održava po peti puta je sportsko – rekreacijski te turističko – kulturni projekt namijenjen svim generacijama, a cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu. Brojne sudionike u subotu je podržao i zamjenik župana Mato Lukić.

„Hvalevrijedna manifestacija ove godine kreće iz pet gradova, Osijeka, Belišća, Belog Manastira, Valpova i Vukovara te prolazi kroz prekrasne krajeve naše županije, a ima važan cilj osvještavanja svih sugrađana o važnosti brige za vlastito zdravlje. Svi ovi sadržaji organizirani na području Osječko-baranjske županije doprinijeli su nedavno nam dodijeljenoj tituli Europske regije sporta 2024. godine.” – kazao je Lukić.

Stric pivo

Pročitajte još