Preventivna akcija podjele svjetala i prsluka

Preventivna akcija podjele svjetala i prsluka

PU osječko – baranjska organizira preventivnu akciju podjele svjetala i prsluka

Odjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s Biciklističkim klubom Našice, u četvrtak (12. srpnja) organizira informativno – preventivnu akciju podjele svjetala, obveznih sigurnosnih elemenata svakog bicikla te reflektirajučih prsluka i kabanica za one najmlađe. Stoga pozivaju sve bicikliste zainteresirane za preventivnu aktivnost dijeljenja rasvjetnih tijela da u 16:00h dođu u centar Našica.

Akcija ima za cilj educirati širu populaciju biciklista o pravilnoj vožnji u prometu i nošenju zaštitne opreme. Također, akcijom se želi pridonijeti razvoju svijesti o rizicima sudjelovanja u prometu. Dugoročan je cilj educirati bicikliste o sigurnom ponašanju te smanjenje broja prometnih nesreća sa smrtnim ishodima na cestama.

“Svakako se na ovakav način potiče građane da se koriste biciklom kao primarnim prijevoznim sredstvom zbog zdravstvenih i ekonomskih razloga. Biciklizam i razvoj ljubavi prema kretanju kvalitetna su alternativa u strukturiranju slobodnog vremena, obiteljskom druženju ili adolescentskom druženju s prijateljima”, poručuju iz Biciklističkog kluba Našice.

Pročitajte još