4. memorijalna utrka „Vitezovi Dalja“ – Najava

U organizaciji Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team“ Našice, uz potporu Županije Osječko – baranjske, Grada Našica i Športske zajednice Grada Našica dana 01. 08. 2021. godine održat će se 4. memorijalna utrka „Vitezovi Dalja“ na relaciji Nemetin – Dalj u dužini od 15,4 km u spomen na 39-toricu „Vitezova” koji su tragično poginuli braneći Policijsku postaju Dalj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDalj, herojsko mjesto zbog ovog događaja prozvan je i ”Hrvatski Alamo”, a 01. 08. 1991. godine u zgradi policijske postaje zvjerski je ubijeno dvadeset policajaca, petnaest pripadnika ZNG-a te četiri člana civilne zaštite. Naredba je bila: „Zarobljavanja ne smije biti!“, a ono što je uslijedilo smatra se jednim od najtragičnijih dana u Domovinskom ratu.

„Mi trčimo da se ne zaboravi”

Uz 30-tak trkača iz URT “Nexe Team Našice” trčat će pripadnici Hrvatske vojske te trkači iz cijele Hrvatske, a predviđeno vrijeme dolaska u Dalj je 01.08.2021. godine u 19,30 sati.

URT „Nexe Team” Našice svojim trčanjem evocira uspomene koje promiču Domoljubne i sportskih vrijednosti gdje se istodobno prisjećamo presudnih trenutaka Domovinskog rata,te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode.

Pod geslom „Mi trčimo da se ne zaboravi” URT „Nexe Team” Našice i njihovi prijatelji istrčat će još jednu memorijalnu utrku na spomen svih onih čija žrtva nikada ne smije biti zaboravljena.

Pročitajte još

Učitavanje...