Našice – Najava – Susret s književnikom Adamom Rajzlom

najava23_4_1a

Danas 23. travnja na Međunarodni dan knjige i autorskih prava, u želji da knjiga dobije status koji joj pripada u modernom društvu, od ove se godine u Hrvatskoj pokreće manifestacija Noć knjige. Noć knjige je manifestacija koju Hrvatska dobiva po uzoru na Englesku u kojoj je Noć knjige proslava kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju. U tu svrhu organizirati će se raznovrstan kulturni program kao što su predstavljanja knjige ili grupna čitanja, tribine, diskusije o knjizi i izdavaštvu i sl.

Svjetski dan knjige i autorskih prava proglašen je 1995. godine na Glavnoj skupštini UNESCO-a kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer se 23.  travnja 1564. rodio Shakespeare, a na taj dan 1616. godine umro Cervantes.

Tim povodom Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice u suorganizaciji s Maticom hrvatskom – Ogrankom Našice i Osnovnom škola Dore Pejačević Našice dana 23. travnja organizira susret s književnikom Adamom Rajzlom. Susret će biti održan u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice u 14.20 sati.

Pročitajte još