Razbijao automobile i prozore na kućama

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 62-godišnjak počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu sedam fizičkih i jedne pravne osobe. Jučer, 24. kolovoza, u vremenu od 6 do 6,45 sati, u Ulici Kralja Tomislava u Tomašancima, 62-godišnjak je metalnom polugom udarao po kućama i osobnim automobilima.

Na četiri kuće porazbijao je stakla na prozorima i ulaznim vratima, oštetio rolete i fasadu dok je ne šest osobnih automobila porazbijao stakla i oštetio limariju. Protupravnim radnjama oštećeno je sedam fizičkih osoba hrvatskih državljana iz Tomašanaca i jedna pravna osoba iz Tomašanaca. Vlasnicima oštećenih kuća i osobnih automobila nastala je materijalna šteta od oko 80 tisuća kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 62-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

 

Silom pokušao zadržati ukradeni bicikl

Dovršenim kriminalistički istraživanjem sumnja se da je 66-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca počinio kaznena djela krađa i razbojnička krađa. U srijedu, 12. kolovoza, 66-godišnjak je iz dvorišta pravne osobe iz Donjeg Miholjca ukrao parkirani bicikl vrijednosti više tisuća kuna. Policijski službenici su naknadno pronašli i vratili ukradeni bicikl oštećenoj pravnoj osobi. U subotu, 15. kolovoza, u Donjem Miholjcu, 66-godišnjak je ukrao parkirani bicikl ispred ugostiteljskog objekta vlasništvo 23-godišnje hrvatske državljanke iz Donjeg Miholjca. Krađu bicikla zamijetila je vlasnica, koja je trčeći sustigla kradljivca i pokušala vratiti u posjed bicikl. S ciljem zadržavanja ukradenog bicikla, 66-godišnjak je torbom udario vlasnicu bicikla po glavi i pokušao se udaljiti s ukradenim biciklom, ali je u daljnjem bijegu spriječen od slučajnog prolaznika.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imala materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belog Manastira dogodile su se po dvije prometne nesreće i jedna na području Đakova. Jučer, 24. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača (1 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

 

U 00,20 sati, u Osijeku, u Ulici Ivana Gundulića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 33-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,55 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još