20. međunarodni oldtimer susreti u Našicama

20. međunarodni oldtimer susreti u Našicama

20. međunarodni oldtimer susreti u Našicama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOldtimer klub Našice prvi je takve vrste oformljen u Slavoniji, a djeluje već 23. godine i ovaj vikend organizirao je jubilarne 20. međunarodne oldtimer susrete u Našicama. Ovogodišnji su se od prijašnjih razlikovali u pređenim kilometrima. Nekada su sudionici automobilima prelazili i po 200 kilometara, a ove godine naglasak je bio na druženju pa su ukupno prešli 52 kilometra, na potezu od Našica do Orahovice.

„Na ovom 20. međunarodnom susretu okupili su se ljubitelji starih automobila iz Slovenije, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Srbije. A mogu reći da se jako puno ljudi odazvalo iz cijele Hrvatske, sa otoka Krka, iz Rijeke, Splita, Samobora, Bjelovara, Zagreba i svi iz 8 klubova iz istočne Slavonije.” – rekao je Franjo Hofer predsjednik Oldtimer kluba Našice. Otvorenje susreta održano je na glavnom gradskom trgu u Našicama gdje je bilo izloženo 48 automobila i još nekoliko motocikala. Okupljeni odltimeraši su se nakon otvorena uputili u Zavičajni muzej u Našicama gdje ih je ravnateljica Silvija Lučevnjak upoznala sa našičkom povijesti. Nakon čega su krenuli put Feričanaca gdje su sudjelovali na otvorenju bočarskog turnira, a onda su posjetili Feravino i degustirali vina.

U Orahovici, gradu domaćinu ovogodišnjih susreta, dočekani su prigodnim nastupom DVD puhačkog orkestra pa su druženje nastavili uz još jednu izložbu vozila u centru grada. Zašto baš Orahovica kao grad domaćin, pojasnio nam je Hofer, jer je čak 16 njihovih članova iz tog grada. Jedan od svakako vizaulno najzanimljivijih izložaka bio je onaj milicijskog automobila jednog od članova osječkog Oldtimer kluba. Popularna Zastava 1300 „Tristač” iz 1968. uz prepoznatljivu plavu boju ima i originalnu svjetlosnu signalizaciju. Iako ovaj susret nije bio natjecateljskog karaktera za najljepše vozilo izabran je MG T5 iz 1951. godine vlasnika Romana Kovača iz Seređa u Slovačkoj. Najbrojniji klub bio je Oldtimer klub iz Đakova odakle je došao i najmlađi sudionik. Najstariji motocikl bio je BMW iz 1937. vlasnika Ivana Škopljanca iz Slavonskog Broda.

U ovim susretima sudjelovalo je puno udruga i institucija, pa se iz našičkog Oldtimer kluba zahvaljuju Policijskoj postaji Našice koja je kolonu vozila pratila do Feričanaca. Uz to zahvaljuju se i restoranu Egghus koji su bili domaćini gostima i osigurali vrhunska jela i veselu atmosferu. Isto tako oldtarmeraši se zahvaljuju i Gradu Našicama, koji ih i kroz godinu financijski prati na njihovim aktivnostima, Turističkoj zajednici Grada Našice i Grada Orahovice, Općini Feričanci, Gradu Orahovici koji su im svesrdno pomogli. Susret je, ističu iz kluba, prošao bez kvarova, što je u ovom „sportu” izuzetno bitno. Jer prepravak pa i popravak ovakvih automobila vrlo je skup. Podsjetimo još da je Oldtimer klub Našice osnovan 20. travnja 1997. godine na osnivačkoj skupštini u hotelu Park u Našicama na kojoj je bilo prisutno 17 članova – osnivača. Našički je klub prvi i tako najstariji u istočnoj Hrvatskoj, a iz njega su se kroz godine razvili i svi danas registrirani.

[aigpl-gallery id=”41659″]

Pročitajte još

Učitavanje...