15 godina uspješnog rada Nogometnog kluba „Martin”

 

Jučer je u Društvenom domu u Martinu održana redovita izvještajna sjednica Skupštine NK „Martin” koji ove godine proslavlja 15. rođendan. Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica TZ Grada Našice Ines Resler, predsjednik Športske zajednica Grada Našica Nikola Antolović, dopredsjednik Nogometnog središta Našice Zvonko Šarlija kao i veliki broj članova i simpatizera kluba. Sve okupljene je na početku sjednice pozdravio predsjednik kluba Josip Perković koji je podnio izvješće o radu i postignutim rezultatima, a ono je, kao i izvješće o financijskom poslovanju i izvješće Nadzornog odbora, jednoglasno usvojeno. Skupština je, također, jednoglasno prihvatila i izvješća trenera Daria Hodanovca, Roberta Jurića i Matka Jurića, a izmijenjen je i Statut zbog usklađivanja sa Zakonom o sportu.

Predsjednik Perković je u svom izlaganju istaknuo zajedništvo kao ključ uspjeha.

„Protekla godina bila je više nego uspješna, mogu je slobodno okarakterizirati kao najuspješnijom u povijesti. Osvojili smo prvo mjesto u nogometnoj ligi Nogometnog središta Našice, plasirali se u 2. Županijsku ligu i trenutno zauzimamo odlično šesto mjesto. Ponosni smo na postignute rezultate i vidljiv napredak. Naš klub se ističe i po tome što je jedini koji ne plaća igrače. Čvrsto vjerujem da nogomet treba igrati zbog ljubavi prema igri i zajedništvu, a ne zbog novca. Iako se danas situacija mijenja vjerujem u važnost čistog sportskog duha. Unatoč tome, pružamo igračima sve potrebne uvjete – od sportske opreme do večere nakon svake domaće utakmice. Također, tijekom zime osiguravamo im prostor za treninge u matičnoj dvorani dva puta tjedno. Cijelo smo vrijeme zajedno, ne samo tijekom nekoliko mjeseci u godini, nego tijekom cijele godine i smatram da je to ključ uspjeha našeg kluba.” – zaključio je predsjednik Perković.

Uskoro kreće izgradnja svlačionica

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je pohvalio rad kluba, a najavio je i nova ulaganja.

„Skupština nogometnog kluba Martin, najmlađeg kluba Nogometnog središta Našice, pružila nam je priliku da im se zahvalimo na predanom radu i trudu. Od 2009. do 2016. godine uspješno su izgradili igralište u suradnji s Gradom i Mjesnim odborom, a očekujem nastavak uspješne suradnje i u budućnosti. Na sjednici smo primijetili značajan broj sponzora što je znak podrške njihovom radu koji daje izvrsne rezultate. U ime Grada Našica izražavam zadovoljstvo što smo u posljednjih nekoliko godina krenuli u veliki projekt izgradnje svlačionica. Proteklih godina smo izradili idejno rješenje, dobili građevinsku dozvolu, a uložili smo i sredstva u infrastrukturu poput plina, vode i struje. Projekt smo nominirali na Ministarstvo turizma i sporta te očekujemo sredstva. Ako ih ne dobijemo, spremni smo u fazama krenuti s izgradnjom, koristeći proračunska sredstva Grada Našica.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba zahvalivši im se na uspješnom radu te im je poželio i puno uspjeha u budućnosti.

Znatna ulaganja u razvoj nogometa, ali i Martina

Predsjednik Mjesnog odbora i dopredsjednik NK „Martin” Miroslav Umiljanović se zahvalio svima koji su uključeni u rad kluba na izvrsnim rezultatima, a istaknuo je i odlične rezultate kuba.

„Protekla godina bila je izuzetno uspješna za NK „Martin”. Natjecali smo se u nižem rangu s jasnim ciljem osvajanja prvog mjesta, što smo srećom i postigli. Plasirali smo se u viši rang, pojačali se i hrabro krenuli u natjecanje kao autsajderi. Mnogi su sumnjali u našu dugovječnost u višem rangu, ali s ponosom mogu reći da smo sada na sredini tablice s 18 bodova i zauzimamo šesto mjesto. Zadovoljan sam ne samo rezultatima nego i disciplinom naših igrača kao i njihovom odnosu prema nogometu. Što se tiče planova za ovu sezonu, naglasak je na opstanku u ligi i pripremi za nove pobjede koje planiramo ostvariti u narednoj sezoni. Trenutno imamo seniorsku momčad, kao i početnike i pionire, a planiramo proširenje s uvođenjem juniorske selekcije tijekom ljetne sezone. Uvijek smo otvoreni za prijedloge kako bismo omogućili razvoj našeg kluba i radujemo se budućnosti.” – rekao je predsjednik Umiljanović.

Direktorica Ines Resler je, također, čestitala na postignutim rezultatima te se zahvalila na sudjelovanju u organizaciji Martinjske ljetne noći kao i Našičke viteške priče koja će ove godine trajati čak 3 dana – od 10. do 12. svibnja. Predsjednik Nikola Antolović je naglasio izvanrednu suradnju Športske zajednice s Nogometnim klubom „Martin”.

„NK „Martin” je jedan od najmlađih klubova Nogometnog središta Našice, a istovremeno i jedan od najmlađih članova Športske zajednice Grada Našica. Tijekom proteklih petnaest godina klub je znatno uložio u vlastiti razvoj. Kroz usklađeni rad s Mjesnim odborom, Gradom Našicama, Športskom zajednicom i Turističkom zajednicom stvorili su izvanredan tim ljudi koji ne samo da pomaže klubu, već i pruža podršku svim mještanima Martina. Moram izraziti samo riječi hvale za njihovu predanost i rad.” – istaknuo je predsjednik Antolović.

Pročitajte još