10. Đurđenovački mali maraton izvrsnom organizacijom privukao veliki broj natjecatelja

Danas je Đurđenovac bio u znaku malog maratona, 10. po redu. U još jednom sjajnom izdanju okupio je brojne trkačke legende i uvažene goste iz svijeta sporta. Odlična organizacija popularne utrke bila je i ove godine iznimno posjećena privukavši trkače iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Treba napomenuti kako su se natjecanja održala u nekoliko kategorija – dječje utrke, utrka građana, polumaraton te, po prvi put, utrke nordijskog hodanja od 5 i 10 km.

Organizator ovog značajnog sportskog događaja bila je Općina Đurđenovac, UŠR „Mirko Relac” Đurđenovac uz potporu Kuglačkog kluba Đurđenovac, NEXE d.d., ali i drugih udruga, klubova i društava koji djeluju na području općine. Đurđenovački mali maraton održavao se u periodu od 1983. do 1989. godine – bio je to poznati polumaraton s povećim brojem sudionika i izvrsnim trkačima iz cijele bivše Jugoslavije, a 2022. godine Đurđenovac se odlučio ponovno organizirati ovu kultnu utrku.

Igor Topalović, jedan od članova Organizacijskog odbora maratona se zahvalio načelniku Općine Hrvoju Topaloviću na podršci kao i klubovima te udrugama koji su sudjelovali u ovom hvalevrijednom pothvatu. „Moram reći da nas je malo i iznenadio broj sudionika ove godine. Imali smo izuzetno lijepo vrijeme, što je dodatno doprinijelo uspjehu događaja. Međutim, suočili smo se s nekim poteškoćama zbog Dana općine koji je uključivao koncert do kasno u noć što je malo otežalo organizaciju. Ipak, uz sve to, mislim da smo uspjeli jer smo na ovogodišnjem izdanju imali gotovo 500 sudionika, uključujući trkače iz susjednih država. Ove godine smo uveli utrke nordijskog hodanja kao prvo kolo državnog prvenstva, što je bilo izazovno jer nemamo puno iskustva u tome. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji, posebno Ivanu Abičiću i Ivanu Vuzemu koji su uvelike pomogli u završnom dijelu organizacije. Također, zahvaljujem se MUP-u i našim sponzorima na podršci jer su shvatili važnost ovog događanja i pružili nam veliku podršku. Mislim da je vrijeme da razmislimo o proširenju tima za buduće događaje, jer je očito da je interes sve veći. Možda je vrijeme da odmorimo godinu dana i napravimo strategiju za dalje.” – zaključio je Topalović.

Odlična konkurencija

U ženskoj kategoriju pobjedu je i ove godine odnijela Tünde Szabó (1:22:14) iz Mađarske dok je pobjednik polumaratona u muškoj konkurenciji Ante Živković (1:15:18), član Atletskog kluba „Fit” Zaprešić. Rezultate svih natjecatelja možete vidjeti na Stotinki, a galeriju 10. Đurđenovačkog malog maratona na ovoj poveznici.

Pročitajte još