1. memorijalni ultramaraton „132. brigade HV”

URT „Nexe Team” Našice u suradnji s Gradom Našicama, HVIDRA Našice,   Udrugom udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Našice, Udrugom roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata, Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Osječko – baranjske županije organiziralo je 1. memorijalni ultramaraton „132. brigade HV”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOd Ivanovca do Našica

Članovi URT „NEXE Team“ otrčali su memorijalnu utrku od Ivanovca do Našica ukupne dužine 50 kim. Trkači su u Ivanovcu prije starta zapalili svijeće ispred spomenika braniteljima. Utrka je započela u 11:30 sati, a nakon otrčanih 50 kilometara trkači su po dolasku u Našice simbolično zapalili baklje.

„Utrka je simbolično počela u Ivanovcu, gdje se 132. brigada najviše i nalazila. Sudjelovalo je četrdesetak trkača koji su prešli 50 kilometara. Ipak nama niti jedna utrka, nama trkačima nije teška kada se trči za naše branitelje. Ovakve utrke dugo ostaju u srcu, jer one su nešto posebno.” – rekao je predsjednik URT „NEXE Team“ Tomislav Gall zahvalivši Gradu Našicama i Športskoj zajednici Grada Našica za potporu ovoj utrci, ali i svim drugim aktivnostima.

Uz prisustvo gradonačelnika Krešimira Kašube i suradnika predstavnika braniteljskih udruga, maratonci su zapalili svijeće i ispred spomen obilježja „Uskrsla Hrvatska”.

„Posebna mi je čast bila dočekati naše maratonce. URT „NEXE Team“ još od lipnja sudjeluje u obilježavanju važnih 30. obljetnica u Našem Gradu. Započeli su tradicionalnom utrkom „Od velikog do malog Vukovara”, a ovim događajem završavaju obilježavanje. Svrha ovog maratona je prisjećanje na one koji su u to vrijeme, prije 30 godina dali ono najvrijednije što su imali, a to su njihovi životi.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Tijekom cijele utrke maratonce je osiguravala policija, a prošli su kroz Čepin, Čepinske Marince, Poganovce, Budimce, Podgorač, Stipanovce i Vukojevce.

Pročitajte još

Učitavanje...