Župan dodijelio potpore za poslijediplomski studij

Osječko – baranjska županija i ove je godine provela Natječaj za dodjelu potpora za poslijediplomski studij za akademsku 2020./21. godinu. Pristigle su 72 prijave, potom je za 65 kandidata koji su ispunjavali sve propisane uvjete raspodijeljeno ukupno 299.763,15 kuna, a danas (3. rujna 2021. godine) župan Ivan Anušić uručio je ugovore korisnicima potpore.

“Osječko – baranjska županija godinama dodjeljuje potpore za financiranje postdiplomskih studija, s tim da smo ove godine podigli iznos za dodjelu na ukupno 300.000,00 kuna. Ovim sredstvima želimo pomoći mladim ljudima u njihovom cjeloživotnom obrazovanju te kako bi stečena znanja i vještine uspješno primijenili u stvaranju bolje i kvalitetnije zajednice. Ovo je samo jedna od niza potpora Osječko – baranjske županije, poput besplatne školske prehrane, sufinanciranja kamate stambenih kredita ili besplatne studentske karte za vlak i brojnih drugih kojima svoje sugrađane nastojimo pratiti u svim segmentima njihova života.” – rekao je župan Ivan Anušić.

“Želja mi je ovdje ostati i tu graditi svoju budućnost”

Među dobitnicima potpore je i Tamara Drezner Kovačić, inače vlasnica turističke agencije u Osijeku. “Potpora koju sam dobila pomoći će mi u završetku poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a posebno sam ponosna što sam zbog ostvarenog broja bodova bila peta na listi. Namjera mi je po završetku studija predavati, s obzirom da imam dosta iskustva u poduzetništvu te svoje znanje želim prenositi budućim generacijama.” – kazala je.

“Na PMF-u u Zagrebu studiram na smjeru Anorganska i strukturna kemija, a dobivena potpora poslužit će mi za pokrivanje troškova studija, posebno jer ću učestalo putovati u Zagreb. Trenutno sam zaposlen na Sveučilištu u Osijeku, na Odjelu za kemiju gdje radim kao asistent, a želja mi je ovdje ostati i tu graditi svoju budućnost.” – istaknuo je Milenko Korica.

Pročitajte još