ŽOK Našice aktivan i prošli vikend

ŽOK Našice aktivan i prošli vikend

ŽOK Našice aktivan i prošli vikend

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU Osijeku je održan kadetski turnir 2. faze natjecanja u Prvenstvu SiB. Ovo je prvi turnir razigravanju od 9. mjesta nadalje.

Rezultati:

OK Agrotehnika – ŽOK Našice 2:0

ŽOK Tenja – OK Belišće 1:2

OK Agrotehnika – ŽOK Tenja 2:0

ŽOK Našice – OK Belišće 0:2

ŽOK Našice – ŽOK Tenja 2:0

OK Agrotehnika – OK Belišće 0:2

Kadetkinje Belišća drže prvu poziciju nakon prvog turnira, korak iza njih su igračice osječke Agrotehnike, što je i očekivano jer su to ekipe u kojima je bilo najviše igračica kadetskog uzrasta (do 17.godina). Našičke odbojkašice su zbog bolesti više igračica bili prisiljeni nastupiti s ekipom mlađih kadetkinja (do 15. godina). U ovakvom sastavu ostvarili su očekivani rezultat pobjedivši ekipu iz Tenje koja je velikom borbenošću uzela set Belišću, a umalo i Agrotehnici. Našičke igračice, iako mlađe, ravnopravno su igrale sve do završnice seta s dvije prvoplasirane ekipe, što ipak daje nadu da bi u drugom turniru mogle učiniti i nešto više te se umiješati u borbu za 9. mjesto. Očekuje se da će dobar dio igračica koje nisu mogle nastupiti na ovom turniru (njih 8), biti zdrave i sposobne odigrati sljedeći za mjesec dana.

U Požegi je odigran turnir Mlađih kadetkinja (2004. i ml.) u grupi N, 3. faza Prvenstva SiB. Domaćin ŽOK Vallis Aurea, ŽOK Osijek, ŽOK Ferivi Višnjevac i ŽOK Našice borili su se za dva mjesta koja vode na završni turnir Prvenstva SiB.

Rezultati:

ŽOK Ferivi Višnjevac – ŽOK Našice 2:1

ŽOK Vallis Aurea – ŽOK Osijek 0:2

ŽOK Našice – ŽOK Vallis Aurea 0:2

ŽOK Osijek – ŽOK Ferivi Višnjevac 2:0

ŽOK Osijek – ŽOK Našice 2:0

ŽOK Vallis Aurea – ŽOK Ferivi Višnjevac 2:0

Favorit ove skupine, ŽOK Osijek, ostvario je očekivano prvo mjesto, tek nešto teže od očekivanog – dobio je domaću ekipu koja je iskoristila prednost domaćeg terena i osvojila drugo mjesto plasiravši se na finalni turnir kao i na Državno prvenstvo. Ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Našice bila je u poziciji za nešto više protiv Višnjevčanki, no nakon izjednačenja nisu uradili ništa više i treći set su uvjerljivo dobile protivnice. Šanse je bilo i u srazu s domaćom ekipom, no našičanke su stale na 22:20 u prvom setu i na tome i ostale. Šansa za plasman na Državno prvenstvo još postoji, a odbojkašice Našica ju mogu iskoristiti na turniru za plasman od 5. – 8. mjesta krajem ožujka.

Stric pivo

Pročitajte još