Zbog predostrožnosti OBŽ pripremila dvorane za prihvat lakših bolesnika

U dvorani Gradski vrt postavljeno je 200 kreveta za prihvat novih, lakših bolesnika. Ovaj smještaj će poslužiti samo u slučaju ako dođe do prekapcitiranosti KBC-a Osijek, što do sada nije slučaj. Tom prilikom su se javnosti obratili Zvonko Grgec iz Civilne zaštite Osijek i Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije te su pojasnili namjenu ovakvog smještaja i otklonili mogućnost širenja lažnih vijesti. Svakako trebamo naglasiti da je ovo samo preventivna mjera i da mjesta panici nema.

“Prije dva tjedna pregledali smo smještajne kapacitete na području grada Osijeka i u koordinaciji sa županijskim te gradskim Stožerom civilne zaštite odredili smo dvorane Gradski vrt, Jug 2 i Zrinjevac kao najpogodnije vanbolničke kapacitete gdje će, eventualno, biti smještene zaražene osobe, a liječnici KBC-a Osijek o njima će voditi brigu. To će se dogoditi samo u slučaju ako bolnički kapacitet bude popunjen i ovdje će se smještati lakše oboljeli pacijenti. Vjerujem kako se to u našoj županiji neće dogoditi ako se građani budu pridžavali propisanih mjera.” – izjavio je Zvonko Grgec iz Civilne zaštite Osijek.

“Mi kao odgovorne osobe moramo razmišljati nekoliko koraka unaprijed pošto se u slučaju ove epidemije ne smije kasniti. Ovo je samo preventivna mjera i sve tri dvorane u Osijeku su spremne. Želim poslati jasnu poruku da ovo činimo da bismo bili što sigurniji. Također želim zahvaliti Društvu Crvenog križa grada Osijeka koji su opremili ove dvorane te na dosadašnjoj velikoj pomoći i potpori.” – rekao je Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije.

Pročitajte još