Završeno uređenje još jednog prilaza centru grada

Završeno je uređenje dijela Radićeve ulice u Našicama koju su danas obišli gradonačelnik Josip Miletić, njegovi suradnici, pročelnik za investiciju i prostorno planiranje Ivan Majer, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević, predstavnik Uprave za ceste Osječko-baranjske županije Hrvoje Pintarić te predstavnici projektanata i izvođača radova.

U sklopu ovog projekta obnovljena je i Školska ulicu te naknadno i dio ulice Augusta Cesarca kako bi se osigurao kvalitetniji pristup Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice i Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice. U Radićevoj ulici uređena je i rasvjeta po najnovijim standardima.

Nadzorni inženjer Darko Peko rekao je kako je predmet ugovora bila rekonstrukcija Radićeve ulice od križanja sa Školskom do Tavanačke ulice te rekonstrukcija Školske ulice, prilikom čega je rekonstruirana oborinska odvodnja, pješačka staza, kolni prilazi te sam kolnik. Kvaliteta rada je bila kontrolirana kontinuirano i zadovoljeni su svi kriteriji projekta izvedeni u roku od 4 mjeseca, istakao je Peko.

Gradonačelnik Josip Miletić se zahvalio svim sugrađanima na razumijevanju što su u prethodnom razdoblju morali koristiti obilazne pravce.

-Ulica sada izgleda ljepše, uređenije, a svakako smo riješili i jednu poteškoću u sustavu oborinske odvodnje koja nam je pravila problem na dijelu Urbarije. U sklopu ovog projekta nastavit će se suradnja sa Županijskom upravom za ceste iduću godinu. Zahvaljujem im na sufinanciraju ovog projekta u iznosu od milijun 1 700 000 kuna, a ostatak vrijednosti će sufinancirati Grad iz gradskog proračuna. Vrijednost cjelokupne investicije je oko 3 milijuna kuna. Svakako se zahvaljujem i izvođaču radova, tvrtki Osijek Koteks, nadzornom inženjeru, stručnim službama grada i svima onima koji su sudjelovali u realizaciji ovog značajnog projekta za Našice – rekao je gradonačelnik te najavio kako će se s ovim potezom urediti još jedan od prilaza središtu grada do kraja iduće godine.

Upitali smo i stanovnika Radićeve ulice, Milana Papučića kako je zadovoljan uređenjem ulice.

-Drago mi je da se grad uređuje i sređuje i te investicije pružaju bolji život nama građanima. Zahvaljujem se svima koji su imali udjela u uređenju ovog dijela ulice gdje se nalazi moja kuća. Mislim da će ovo poboljšati kvalitetu života, prvotno sigurnost djece pri odlasku u školu. Uz to, osigurana su i brojna parkirna mjesta koja su često problem zbog sve većeg broja automobila. Jako sam zadovoljan i sve je jako lijepo uređeno – rekao je Papučić.

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=26 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=3212734635442660 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Pročitajte još