Započeo Šaranski kup hrvatskih branitelja

Šaranski kup hrvatskih branitelja, koji je započeo danas, održava se u sklopu humanitarne akcije „SPORTOM POMOZIMO DRUGIMA”, ali i u sklopu obilježavanja 30 godina od oslobođenja grada Našica.

Odali počast braniteljima

Početak kupa obilježilo je odavanje počasti svim poginulim i nestalim braniteljima paljenjem svijeća ispred spomenika „Uskrsla Hrvatska”.

„Svi ste vi dali jedan period svog života za našu domovinu, a te činjenice se treba sjećati i obilježavati svake godine. Puno vam hvala za vašu žrtvu!” – rekao je predsjednik ŠUD „Šaran” Našice Branimir Vidić nakon odavanja počasti, na kojem su sudjelovali i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, predsjednik HVIDR-e Našice Miroslav Ranogajec te branitelji.

Ribički kup otvorio je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba poželivši svim ribičima bistru vodu i dobar ulov. Osvrnuo se i na odavanje počasti poginulim braniteljima u čiju je čast kup i organiziran.

„Čast mi vas je sve pozdraviti u ime Grada Našica i, prije svega, vam zahvaliti na organizaciji ovog Kupa povodom velike tridesete obljetnice Dana pobjede, ali i tridesete obljetnice obilježavanja Dana 132. brigade. Veliki su to dani za naš grad Našice. Obilježavanje navedenih obljetnica počeli smo još u 6. mjesecu s utrkom „Od velikog do malog Vukovara”, ono se nastavilo s koncertom Marka Perkovića Thompsona, te danas ovim Kupom.

Obilježavanje će završiti u listopadu s Danom 132. brigade. Također, želim naglasiti da smo danas dužni odati počast i sjetiti se svih onih koji su dali svoje živote za obranu naše Hrvatske – iz Našica su to Slavko Marod, Branko Glavaš i Antun Sertić. Isto tako treba se prisjetiti i Pave Vukelića Paje, hrvatskog reprezentativca u ribolovu i našeg prijatelja, te Josipa Pavlusa, koji su puno doprinijeli našoj zajednici i samoj borbi za Hrvatsku neovisnost.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba te sve okupljene pozvao da u utorak zajedno svečano obilježe 21. rujna. Gradonačelnik je sve branitelje pozvao i na širenje istine o Domovinskom ratu, kako se on više ne bi nikada ponovio.

„Dragi branitelji sve skupa vas lijepo pozdravljam ispred HVIDR-e Našice. Izuzetno mi je drago što ste se okupili u ovolikom broju, prošle godine nismo uspjeli održati Kup zbog situacije s koronavirusom dok ove godine krećemo s prvim izdanjem i nadam se da će on postati tradicija. Želim vam ugodan boravak na Lapovcu i bistro!” – rekao je Miroslav Ranogajec, predsjednik HVIDR-e Našice.

Kup traje tri dana

Kup se održava tri dana na jezeru Lapovac, a svim ribičima predsjednik ŠUD-a Šaran poželio je da uživaju u našem gradu, jezeru Lapovac te u ribolovu uz nadanja da će i vrijeme poslužiti.

Bistro svima!

[fts_facebook id=TVNasice album_id=260158786112227 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još