Započeo 1. Đurdan Open

Ovog vikenda započelo je 1. otvoreno prvenstvo Đurđenovca u kuglanju. Ovom natjecanju prethodila je uspješna obnova dvorane „Sportski centar” Đurđenovac. Prvi dio prvenstva obuhvaća kvalifikacije koje traju od 20. kolovoza do 3. rujna, a igraju se od ponedjeljka do petka od 15 do 22 sata, te subotom i nedjeljom cijeli dan počevši od 10 sati do predvidivo 22 sata. Kvalifikacije se igraju bacanjem 120 hitaca, a u finale ulazi 16 pojedinaca prema postignutim rezultatu. Turnir će se prenositi na službenom Youtube kanalu kluba.

Prijave za prvenstvo još traju

Pravo sudjelovanja imaju registrirani igrači i rekreativci s neograničenim brojem uplata nastupa u iznosu od 70 kn, a svaki četvrti nastup je gratis. Prijave traju do 3. rujna.

Bila je ovo prigoda da razmijenimo nekoliko riječi s predsjednikom kuglačkog kluba Đurđenovac Danijelom Rončevićem.

“Ponukani iskustvima s drugih kuglana i naš klub je odlučio organizirati turnir ovakvog tipa kako bismo predstavili našu novu kuglanu. Dogovorili smo se međusobno da ćemo organizirati turnir u drugoj polovici kolovoza te da će format biti 15 dana kvalifikacija, dok će se finale održati 05. 09. (nedjelja), a nagrade će biti novčane – 1. mjesto nosi 2 000 kuna, 2. nagrada 1 200 kuna, a treće 700 kuna. Nadamo se da ćemo na ovaj način privući veliki broj kuglača i moram napomenuti da je s jučerašnjim danom prijavljeno preko 60 natjecatelja. Naša je procjena da će na turniru sveukupno nastupiti oko 150 kuglača što je dosta velik broj s obzirom na situaciju s koronavirusom. U organizaciji su nam uvelike pripomogli Općina Đurđenovac kao i naši vjerni sponzori kojima se ovim putem zahvaljujem na podršci.” – izjavio je predsjednik Rončević.

Pročitajte još