Zagrebački vrtićanci posjetili Zavičajni muzej Našice

U organizaciji Turističke zajednice Grada Našica, a u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice, vrtićanci iz Zagreba su posjetili našički Muzej kako bi se upoznali s kulturnom i prirodnom baštinom Našica i našičkog kraja.

U srijedu 21. veljače 2024. za djecu je organiziran put na Paulinovac gdje je djelatnik Zavičajnog muzeja Našice, muzejski tehničar Miroslav Šarić obučen kao templarski kapelan, održao interaktivno predavanje o bogatstvu srednjovjekovne baštine našičkog kraja. Sljedećeg dana, u četvrtak, 22. veljače 2023. godine, za djecu je organiziran obilazak oko dvorca Pejačević te šetnja kroz našički perivoj. Muzejska pedagoginja i kustosica Magdalena Kunac Svoren i muzejski tehničar Miroslav Šarić odjeveni u atraktivne povijesne kostime, kroz priču o dvorcu i perivoju, upoznali su vrtićance s obitelji Pejačević i njezinim istaknutim članovima, Dorom Pejačević, prvom hrvatskom skladateljicom te hrvatskim banovima Ladislavom i Teodorom Pejačević.

Ovakvi događaji su izuzetno važni za edukaciju djece o lokalnoj povijesti i kulturi te promicanju svijesti o važnosti očuvanja kulturne baštine. Organizacija aktivnosti koje su prilagođene djeci i uključuju interaktivni pristup osigurava da se informacije prenose na način koji je zanimljiv i razumljiv najmlađima, potičući njihov interes za povijest i kulturu.

Izvor: Zavičajni muzej Našice

Pročitajte još