Zadnjih nekoliko dana/mjeseci imate poteškoća s TV signalom? Kockice na ekranu i slično?


Ovih dana građani se sve češće žale da se pojavljuju smetnje u prijemu digitalne zemaljske televizije.

Vjerujemo kako imamo rješenje za vas.

Naime, dosadašnjim prelascima na digitalnu televiziju prenamijenio se dio radio frekvencijskog spektra koji se ranije upotrebljavao isključivo za televiziju, a sada se koristi za mreže pokretnih komunikacija. S obzirom na to da televizijski prijamnici i antenski sustavi mogu biti prilagođeni za prijam signala iz cijelog frekvencijskog pojasa 470-862 MHz, rad baznih postaja u određenim situacijama može uzrokovati smetnje u televizijskom prijemu kod krajnjih korisnika. Uvođenjem 5G tehnologije (a ne radi se o teorijama zavjere) u određeni frekvencijski pojas, potencijalno može narušavati prijem digitalne zemaljske televizije.

Upravo zbog toga sve veći broj naših sugrađana sve više prigovara na nekvalitetne signale, smetnje, kockice i slično koje se pojavljuju na televizijskim signalima.

Vjerujemo kako imamo rješenje za ovaj problem, dakle stabilan i kvalitetan prijem digitalnog TV signala

O ovome ne bismo pisali da se nismo i osobno uvjerili kako se trajno rješenje ove nove zavrzlame može pronaći upravo tu u našem susjedstvu. Dakle, postoje stare antene koje laički „kupe” sve signale i tako dolazi do ovih spomenutih smetnji, a postoje antene koje u sebi imaju „filter” te do smetnji niti ne dolazi. Dakle, prije ili kasnije, ukoliko ne želite smetnje trebali biste kupiti novu antenu.

Na svu sreću mi u Našicama imamo pouzdanu tvrtku Tehnoalarm d.o.o. koja nudi vrhunsko rješenje, točnije antene koje omogućavaju stabilan i kvalitetan prijem digitalnog TV signala. U Tehnoalarmu se nude antene koje se automatski i u stvarnom vremenu prilagođavaju uvjetima primanja signala te samim time omogućavaju stabilan i kvalitetan prijem DTT (UHF) signala. Optimizirajući odbacuju 5G i LTE pojas (do kanala 48) zahvaljujući posebnom spomenutom filtru te na taj način eliminiraju bilo kakve smetnje unutar granica TV pojasa. Za naglasiti je kako su ove antene nehrđajuće i trajat će vam vjerujemo dugi niz godina.

Dakle za kraj, ukoliko želite stabilan signal bez, kako naše bake kažu kockica, smetnji ili nestanka signala, možda je najbolje da se zaputite putem Tehnoalarma i kod njih pogledate što sve imaju. Oni su sigurno ti koji će vam dati kvalitetniji odgovor kakva vam je antena potrebna, i kako do stabilnog signala.

Adresa Tehnoalarma je Braće Radića 1 (u zgradi Laluna), a njihov telefon je: 031 611155

Isto tako kompletnu ponudu antena možete pogledati na https://tehnoalarm.hr/

Pročitajte još