Ni kiša nije uništila dobro raspoloženje na zadnjoj suboti Adventa u Našicama

Ni kiša nije uništila dobro raspoloženje na zadnjoj suboti Adventa u Našicama

Nikad posjećeniji Advent do sada zaokružila je, kišom okupana subota, zadnja adventska. Po posljednji puta u ovoj godini građani i gosti uživali su u pravom blagdanskom ugođaju, jer do sada glavni gradski trg nikad nije imao više lampica i sadržaja.

Iz adventskih kućica i ove se subote širio miris tradicionalnih specijaliteta, fritula, lepinja, girica i slavonskog fiša. A sve u aranžmanu Udruge žena „Lila“ Lila – Ribnjak, Udruge starih športova „Slavonac“ Našice, KUD-a „Jasen“ Šaptinovci, City caffea te Lovačke udruge“Jelen“ Našice. Unutrašnjost grijanog šatora bila je dupkom puna pa se do štandova sa ručnim radovima i proizvodima lokalnih OPG-ova jedva moglo proći.

“Iznimno smo zadovoljni sa dosadašnjim Adventom, na žalost ovu zadnju subotu nam je malo pokvarila kiša. Drago nam je što je odaziv ljudi bio fantastičan na svaku subotu Adventa, te jako dobar odaziv djece na „Dječji kutak” nedjeljom. Nadam se lijepom vremenu i za doček nove godine koji je također organiziran ovdje na trgu. Ovom prilikom zahvalio bi se svim udrugama i pojedincima koji su bili dio Adventa te im svim poželio sve najbolje povodom blagdana i nove godine.” – rekao je Ivan Keglević, predsjednik organizacijskog odbora Adventa u Našicama.

Događaju su posjetili i gradski dužnosnici gradonačelnik Josip Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba.

“Mogu se svim sugrađanima zahvaliti na ovako lijepom druženju i podršci sva četiri vikenda i stvarno mislim da nam je svima ovo bilo potrebno. Ovo je slijed koji ćemo zasigurno pretvoriti u tradiciju i ponavljati te nadograđivati svake godine.” – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba te svim građanima poželio sretan Božić i sretnu novu 2020. godinu.

Paljenje četvrte adventske svijeće održalo se, tradicionalno, kod fontane u organizaciji Udruge DarNa te nastup vjerske skupine Dječjeg vrtića Zvončić Našice – Grad Našice. Ovaj događaj trebale su upotpuniti i žive jaslice, no kiša je poremetila planove, pa je dio igrokaza otkazan. Žive jaslice rad su HKD-a “Lisinski” i Udruge “Frama” čiji je idejni plan bio izvesti igrokaz uz božićne pjesme koje je prepoznao i podržao Županijski savjet mladih Osječko – baranjske županije te Gradski savjet mladih Grada Našica.

Večer su zaokružili prigodni nastupi HKD-a „Lisinski“ Našice i KUD-a „Jasen“ Šaptinovci a nakon njih i tamburaški sastav “Slatki grijeh” te poseban gost Darko Ergotić – pjevač tamburaškog sastava “Slavonske lole”s kojim su pjevali i svi nazočni.

Danas od 17 sati slijedi i zadnji „Dječji kutak” koji organiziraju Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Zavičajni muzej, Radio Našice, Udruga mladih “Info” i Gradski savjet mladih.

 

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=5 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=2532704056779058 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Pročitajte još