Vrijedna donacija veleposlanice Slovačke Republike Hane Kovačove Područnom vrtiću Jelisavac

 

Veleposlanica Slovačke Republike Hana Kovačova danas (27. 5. 2024. godine) je donirala vrijedan poklon Područnom vrtiću Jelisavac – Dječji vrtić „Zvončić” Našice koji će mališanima pomoći u nastavi slovačkog jezika. Svečanoj primopredaji donacije prisustvovali su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko – baranjske županije Ana Kanđera Legčević, ravnateljica Vrtića „Zvončić” Našice Snježana Kanđera, ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj Vukušić te ravnateljica Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac Ljerka Ćorković. Odgajatelji i djeca srdačno su dočekali veleposlanicu, a mališani su je razveselili prigodnim programom. Na kraju su zaplesali u ritmu najvećeg ovogodišnjeg hita, „Rim Tim Tagi Dim” nezaobilaznog Baby Lasagne.

Veleposlanica Kovačova je izrazila svoje zadovoljstvo ponovnim posjetom. „Radujem se što sam ponovno u Jelisavcu nakon pola godine. Kad sam posjetila vrtić u prosincu, djeca su me oduševila svojim znanjem slovačkog jezika i plesom. Tada smo razgovarali o tome što bi im još bilo potrebno da nastave napredovati i spomenuli su da im trebaju zvučnici i tehnička oprema, a danas smo uspješno predali tu donaciju. Dogovorili smo se da ćemo se češće viđati, jer mi je veliko zadovoljstvo podržavati djecu u učenju slovačkog jezika. Također smo se dogovorili da ćemo zajedno vježbati, kako bismo idući put mogli i zaplesati.”

Nastavak kvalitetne suradnje

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je istaknuo važnost suradnje i ulaganja u infrastrukturu vrtića.

„Drago mi je što imam priliku zahvaliti se veleposlanici gospođi Hani Kovačovoj na iznimno dobroj suradnji. Ovo je naš drugi susret ovdje u Područnom vrtiću u Jelisavcu kojeg je Grad Našice obogatio ulaganjem velikih sredstava tijekom proteklih nekoliko godina. Od energetske obnove do izgradnje novog vrtića, infrastruktura je u Jelisavcu znatno unaprijeđena. Važno je napomenuti da postoji velika potreba za dječjim vrtićima i vjerujem da ćemo u sljedeće tri godine riješiti sve zahtjeve za smještajem najmlađih na području Grada Našica.”

Ravnateljica Vrtića „Zvončić” Našice, Snježana Kanđera, također je izrazila zadovoljstvo ponovnim posjetom veleposlanice Kovačove. „Drago mi je da možemo još jednom, u našem Područnom vrtiću Jelisavac, pozdraviti našu dragu gošću, Nj. E., gospođu Hanu Kovačovu, veleposlanicu Slovačke Republike. Prvi susret smo imali u prosincu prošle godine kada smo predstavili program ranog učenja slovačkog jezika kojeg smo pokrenuli u našem područnom vrtiću. On je pokrenut sukladno iskazanim potrebama roditelja naših mališana, a zahvaljujući suradnji s Osnovnom školom Ivana Brnjika Slovaka njihova stručnjakinja vodi našu djecu kroz igru u učenju slovačkog jezika. Taj prvi susret i upoznavanje izrodili su kvalitetnu suradnju. Gospođa Hana Kovačova tada je ponudila donaciju za odgojno – obrazovni proces koja će koristiti polaznicima ovog vrtića. Danas smo upriličili susret primopredaje, a organizirali smo i mali prigodni program. Izuzetno smo zahvalni na ovoj donaciji i vjerujemo da ćemo ovako kvalitetnu suradnju nastaviti i ubuduće, ne samo vezano uz donacije, nego i u svim ostalim aspektima.”. Ovaj susret i donacija veleposlanice Kovačove naglašavaju važnost međunarodne suradnje i podrške u obrazovanju te dodatno obogaćuju odgojno – obrazovni proces u vrtiću „Zvončić” Našice, zaključila je ravnateljica Kanđera.

Foto: I. Ćosić

Pročitajte još