Vrijedna donacija Grada Našica Auto klubu Panonija

Danas je u Našicama održana prezentacija novih karting vozila koja su nabavljena za potrebe Auto kluba Panonija. Na ovom događaju prisustvovali su gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha, Vanja Prošić, predstavnik Športske zajednice Grada Našica, predsjednik kluba Vjekoslav Kovačević te tajnica kluba Tina Kovačević. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je značaj ovog ulaganja pohvalivši Auto klub Panoniju za njihovu predanost promicanju kartinga i razvoju sporta u lokalnoj zajednici.

„Nastavlja se ulaganje Grada u mnogobrojne klubove i udruge u Našicama. Posebno želim istaknuti Auto klub Panonija Našice, čiji predsjednik gospodin Vjekoslav Kovačević posvećeno radi na promociji kartinga i razvoju tog sporta u našem gradu. Prije dvije godine, u sklopu Dana Slavonske šume, organizirali smo prvi Karting slalom u Republici Hrvatskoj, što je zahtijevalo izgradnju piste, a istaknuo bih i veliki interes mladih za ovaj sport. Stoga je Grad odlučio podržati klub vrijednom donacijom od 5.500 eura za opremu i vozila što će dodatno unaprijediti rad kluba i omogućiti kvalitetne aktivnosti za građane svih dobnih skupina.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Veliko zanimanje djece i mladeži za karting

Tajnica Tina Kovačević se zahvalila gradonačelniku Kašubi na vrijednoj donaciji koja će članovima kluba omogućiti kvalitetnije uvjete za treninge i natjecanja.

„Danas predstavljamo karting vozila koja smo, u suradnji s Gradom Našicama, uspjeli nabaviti uz značajnu financijsku podršku Grada i gradonačelnika Krešimira Kašube. Ovom prilikom želimo iskazati duboku zahvalnost na njihovoj potpori, jer bez njihove pomoći ne bismo mogli tako brzo ostvariti ovaj cilj. Predstavljamo dva nova karting vozila za dobnu skupinu od 9 godina pa nadalje, snage od 9 konjskih snaga i 270 kilovata te one koje smo nabavili prošle godine. Ove godine smo također dodali jedan Baby kart, namijenjen djeci od 3 godine, ali naš klub će raditi s djecom od 5 godina. Cilj Auto klupa Panonija je organizirati probne treninge za djecu kako bismo procijenili njihovu sposobnost za vožnju i osigurali osjećaj sigurnosti na stazi. Nakon probnih treninga, planiramo organizirati prava natjecanja s diplomama i priznanjima za najbolje vozače. Ovo je samo početak našeg plana za daljnji razvoj kartinga u našem klubu. U prošlosti smo organizirali nekoliko treninga koji su privukli oko 200 djece, a kroz njih smo ostvarili preko dvije tisuće vožnji. Odaziv je bio izuzetno velik, što je rezultiralo učlanjenjem 15ero djece nakon promocije. Prošle godine smo sve to organizirali besplatno, no ove godine ćemo morati krenuti s nekim manjim naplatama kako bismo pokrili troškove, uključujući amortizaciju kartinga. Naš klub se suočava s izazovima financiranja, posebno kada je riječ o novoj disciplini poput karting slaloma. Stvaranje staze za ovu disciplinu zahtijeva značajna sredstva, no kao mlad i rastući klub, trenutno to ne možemo financirati. Ipak, planiramo ulagati u razvoj ove discipline jer vjerujemo da će to donijeti dodatnu vrijednost našem klubu, ali i karting zajednici u Našicama.” – istaknula je tajnica Kovačević.

Foto: A. Koš

Pročitajte još