U prve razrede krenulo više učenika nego lani

Prvi dan škole poseban je i za učenike i za roditelje, no ovaj možda malo ipak važniji, jer svi đaci u škole su došli praznih torbi, a kući nose nove radne bilježnice i udžbenike. Kako bi im prvi školski dani bili što slađi mališane u područnim školama u okolici Našica posjetio je gradonačelnik Josip Miletić.

„Danas je lijepo biti u našim školama gdje smo obišli učenike u školama u Gradcu, Lađanskoj i Vukojevcima, naše područne škole. Zaželjeli smo im ugodan boravak u školi, ali i uspješnu novu školsku godinu. Ove godine pomogli smo i roditeljima, besplatnim udžbenicima i radnim bilježnicama, a djecu smo razveselili slatkišima.” – rekao je Josip Miletić te naglasio najmlađima da moraju bit oprezni u prometu. Gradonačelnik je dočekan stidno uz osmijehe na licu, jer ipak je većini mališana ovo prvi kontakt sa školom. Uz podjelu slatkiša mališani su izrazili želje za promjene, a većina njih tiče se provedbe slobodnog vremena za vrijeme velikog odmora.

Bez obzira na iseljavanje, našičke škole, Osnovna škola Dore Pejačević, Osnovna škola kralja Tomislava i Osnovna škola Ivan Brnjik Slovak iz Jelisavca broji povećan broj školaraca, posebice prvašića. Ove godine u Jelisavcu ima upisano 26 prvašića, od toga u matičnoj školi njih 16, u Breznici 7 i u Lađanskoj 3. Na raznini škole u ovoj godini bilježe 3 učenika više, dok je prvašića upisano čak 8 više nego prošle godine. U matičnu OŠ Dora Pejačević krenulo je 60 učenika, dok je njih 16 dana prvi dan ušlo u područnu školu Vukojevci.

Ravnateljica Jasminka Falamić potvrđuje da se i kod njih broji povećan broj djece, i to za čak petero, jer prošle godine u prvi je razred krenulo njih 71, dok ih ove godine, i to zbog povećanog upisa u matičnu školu ima 76. OŠ kralja Tomislava ipak je upisala najveći broj prvašića, koji za razliku od prošle godine bilježi čak 20 djece više. U matičnoj školi u prvi razred krenula su 54 učenika, 15 njih ide u područnu školu Markovac, 5 u Velimirovac i 3 u Gradac.

[aigpl-gallery id=”42377″]

Pročitajte još