Više desetaka sudionika potvrdilo dolazak na festival Dani slavonske šume

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održan je sastanak zainteresiranih sudionika festivala Dani slavonske šume koji je predvodila direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler. Uz nju s okupljenim sudionicima razgovarali su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski i ispred Hrvatskih šuma, voditelj Uprava šuma Podružnica Našice Vlado Keglević. Na sastanak se odazvalo više desetaka udruga, obrtnika i organizacija, odnosno njihovih predstavnika, koji su iskazali svoju želju za sudjelovanjem kao i svoje potrebe.

„Kao i svake godine na sastanak zainteresiranih za sudjelovanje u festivalu Dani slavonske šume pristigli su dugogodišnji sudionici, no veseli me i njih nekoliko novih, kako udruga tako i obrtnika. Danas ih se okupilo tridesetak, s tim da ih ima još i više, lovačka društva, vatrogasci i drugi. Cilj današnjeg sastanka je iskazati potrebe za sudjelovanjem u vidu prostora, opreme i mesa za kuhanje čobanca.” – rekla je Ines Resler, direktorica Turističke zajednice Grada Našica.

Otvorenje festivala zakazano je za 10 sati

Festival će se ove godine održati od 10. rujna, a objedinit će natjecanje u kuhanju čobanca, prikaz rada šumarskih djelatnika, Obrtnički sajam, sajam udruga, radionice i drugo.

„Bio je ovo drugi koordinacijski sastanak vezan za festival Dani slavonske šume na kojem su sudjelovale udruge, obrti i organizacije. Ovaj festival najistaknutiji je brand našeg Grada. Festival će i ove godine pratiti tradiciju, od prikaza šumarskih djelatnosti, sajma obrtnika, a sudjelovat će i brojne udruge, sportske, kulturne i druge koje će predstaviti svoje volontersko djelovanje u gradu Našicama.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te pozvao sve sugrađane i drage goste 10. rujna u veliki našički park na tradicionalne Dane slavonske šume. Otvorenje festivala zakazano je za 10 sati.

Pročitajte još