Vijeće Mjesnog odbora Našice dodijelilo donacije udrugama i vjerskim zajednicama

 

Danas je održana 4. sjednica Vijeća Mjesnog odbora Našice na kojoj su članovi odobrili i razmotrili brojne zamolbe udruga, sportskih klubova te vjerskih zajednica s područja Našica, a pristiglo ih je 12. Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća, gospodin Darko Cerovski, pozdravljajući sve prisutne. Nakon što je jednoglasno usvojen dnevni red kao i prva točka – zapisnik s prethodne sjednice Vijeće je prešao na iduću točku, dodjela financijskih sredstava.

Tako je Udruzi Starih športova „Slavonac” dodijeljen iznos od 398,17 eura, Pčelarska udruga „Pčela” Našice dobila je iznos od 700 eura, ŠUD „Šaran” 600 eura kao i Oldtimer klub Našice, Teniski klub Našice te Šahovski klub „Slavonac” Našice. Zatim je Biciklistički klub „Našice” dobio sredstva u iznosu od 400 eura, Udruga „Farmica” 1000 eura, Udruga voćara i vinogradara 530 eura, franjevački samostan u Našicama i Evanđeosko – pentekostna crkva 1592 eura, a Gastronomskoj udruzi Našice pripala su sredstva od 600 eura. Treća točka donijela je kratku raspravu oko održavanja drvoreda u Ulici kralja Tomislava te nekoliko pitanja o radu samog Vijeća.

Predsjednik Darko Cerovski pozvao je sve našičke udruge i društva da se jave na buduće natječaje

Sjednica je završila u ugodnoj i konstruktivnoj atmosferi, a predsjednik Cerovski izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima.

„Održali smo prvu sjednicu u 2023. godini, odnosno 4. u ovom mandatu i, mogu slobodno reći, kako sam zadovoljan s radom iste. Ona je bila dosta konstruktivna, riješili smo 12 zahtjeva za 10 udruga i 2 vjerske zajednice – njima smo dodijelili najveći mogući iznos. Ostalim udrugama je nešto umanjen traženi iiznos sredstava tako da im je ostavljena mogućnost da se prijave na iduće natječaje. Također pozivam ostale udruge i društva da se jave sa svojim zahtjevima kako bismo im mogli pomoći. Svi zahtjevi će se razmotriti i, naglašavam kako moramo voditi računa o svim udrugama na području Grada tako da bi se novčana sredstva ravnomjerno rasporedila.” – zaključio je Cerovski.

Pročitajte još