Veliki planovi u HKD “Lisinski”

Članovi HKD-a „Lisinski“ Našice održali su godišnju Izvještajno skupštinu koja je ujedno i redovna izborna, nakon razrješenja starih članova Upravnog i Nadzornog odbora, jednoglasno su izabrani novi. Dužnost predsjednika ponovno će obnašati Miroslav Šarić, a u upravni odbor su izabrani Sanja Bestvina, Zorica Šarić, Melita Kovačević, Ana Galetić, Katarina Jurčević i Vera Čajka, dok nadzorni odbor čine Renata Pintar, Kristina Stražanac i Zdenko Majer.

Predsjednik Miroslav Šarić podnio je izvješće o radu za prošlu godinu kojim je iskazao da unatoč epidemiološkim mjerama, sve sekcije su radile, ali ipak dosta planiranih projekata nije moglo biti realizirano. Skupštini je nazočio i Gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba koji je čestitao novo – starom vodstvu i poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

U planu niz novih događanja

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je da se vidi sinergija i zajedništvo ovog društva koje je sve točke dnevnog reda usvojilo jednoglasno. Gradonačelnik je izuzetno pohvalio njihov plan i program aktiviranja te okupljanja mladih i djece, što je i cilj samog Grada.

„Hvalevrijedni su budući planovi društva, sada kada su epidemiološke mjere popustile napokon se možete pokazati u svom punom sjaju. Nadalje, očekujemo da ćete kao temeljno kulturno društvo u Našicama, nastaviti raditi na promoviranju kulture i tradicije. U planu je proširenje turističkih događaja i vaše društvo imat će značajnu ulogu u tome, velika je želja zbor i folklor predstaviti na događajima koji dolaze, uz neka tradicionalna događanja u planu su i nova. Grad će podržati rad društva na lokalnom području, ali i na putovanjima za koje se nadam da će biti više u budućnosti, ne samo na području Hrvatske nego i izvan granica.” – izjavio je Krešimir Kašuba i najavio niz novih događanja i projekata u kojem će HKD “Lisinski” imati mogućnost sudjelovati.

Ponovno izabran za predsjednika

Miroslav Šarić je napomenuo da je funkciju predsjednika preuzeo prije dvije godine u vrijeme pandemije pa mnogi planovi nisu realizirani, te je u ovom mandatu odlučio uvesti novosti u rad i program društva. HKD „Lisinski” želi privući mlađe članove, ali i pomladiti rad svih svojih sekcija te proširiti program.

„Zahvaljujem se članovima HKD “Lisinski” na dosadašnjoj potpori i drago mi je da su odabrali kontinuitet. Najveći problem s kojim sam se susreo u prošlom razdoblju bila je pandemija jer puno projekata nije moglo biti realizirano. Ove godine, nakon pandemijske stanke, održat ćemo tradicionalni godišnji koncert koji će biti u izmijenjenom obliku. Također bih istaknuo kako je smisao ovog Društva, osim temeljnih obaveza da svi članovi imaju i niz drugih aktivnosti koje zajedno moramo odraditi kako bismo opstali. Ovim putem se zahvaljujem gradonačelniku Krešimiru Kašubi i Gradu Našicama na zaista dugogodišnjoj podršci. Drago nam je da ste prepoznali naše planove i ciljeve. Napomenuo bih kako moramo ići ukorak s vremenom, odnosno moramo privući mlade članove i što više ih zainteresirati za rad. U idućem razdoblju nadamo se što više istaknuti kako na hrvatskom tako i na međunarodnom kulturnom tržištu. Imamo jaku puno planova i nadam se da ćemo ih zajedno sve uspješno realizirati.” – istaknuo je Miroslav Šarić.

Pročitajte još