Veliki doprinos udruge „Slavonac” Gradu Našicama

Ovog vikenda, u prostorijama Udruge starih Športova Našice, u prisustvu velikog broja članova udruge i gostiju iz Grada održana je godišnja skupština udruge „Slavonac” Našice. Na skupštini, uz članove ove aktivne i hvalevrijedne udruge bili su prisutni i uvaženi gosti Krešimir Kašuba – gradonačelnik Grada Našica, Josip Matek – predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice te Nikola Antolović – predsjednik Športske zajednice Grada Našica.

Rad udruge vidljiv kroz razne manifestacije

Na početku skupštine, predsjednik Stjepan Konjetić pozdravio je sve prisutne članove i goste, te pozvao da minutom šutnje odaju počast svim preminulim članovima njihove udruge. Nakon toga, predstavljen je dnevni red gdje su prezentirani dosadašnji radovi, te budući planovi za rad udruge, a uvidom u financijsko poslovanje Nadzorni odbor utvrdio je potpunu ispravnost. Udruga je bila izuzetno aktivna prošle godine, a veliki doprinos Gradu Našicama vidi se kroz njihovo djelovanje u manifestacijama.

„Udruga je već jako dugo aktivna, a posebno bi pozdravio našeg prošlog predsjednika Velimira Oreškovića koji je započeo sami rad udruge. Cilj nam je okupiti se u što većem broju, te zainteresirati mlade ljude da se pridruže ovoj zajednici. Zahvaljujem sve svim dosadašnjim gradonačelnicima Grada Našica, koji su nam omogućili da danas imamo svoj vlastiti prostor u kojem možemo djelovati.”- rekao je Stjepan Konjetić.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba iskazao je zadovoljstvo radom udruge, te zahvalio na njihovom djelovanju u obliku doprinosa sportskog duha, kulturnog, te društvenog života u Gradu Našicama.

„Pažljivo slušajući izvješće o radu, naglasak je stavljen na promidžbu Grada Našica, promidžbu zdravog života, ali i same kvalitete života pogotovo u ovom pandemijskom vremenu. Istaknuo bih niz manifestacija te organizacija velikih koncerata, gdje su članovi udruge Slavonac uvijek bili prisutni, pa su isto tako i puno financijskih sredstava uštedjeli samom gradu. Nastavite raditi kao i do sada, dodijeljena sredstva uložite u bitne stvari, te ostvarite zacrtane ciljeve. U narednom mandatnom razdoblju, pažnja će biti usmjerena na promociji grada, na čemu vi već sada i radite. Na natjecanja diljem Hrvatske nosite svoje vlastite trenerke sa imenom Grada Našica čime dodatno promovirate naš mali grad.” – rekao je Kašuba te zahvalio na radu, te naglasio da od njih uvijek imaju potporu.

„Slavonac” temelj društvenog, kulturnog i sportskog zbivanja u Našicama

Ukoliko bude mogućnosti, idući plan je nastaviti sa organizacijom turnira i održavanjem manifestacija, te isto tako uz nesebičnu pomoć Grada, Mjesnog odbora, Sportske zajednice i Osječko – baranjske županije, te njihovih članova, sve učiniti još boljim i kvalitetnijim. Udruga će se i dalje odazivati na pozive, truditi se, nastaviti ostvarivati sve zadane ciljeve te opravdati dano im povjerenje.

Josip Matek, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice, pozdravio je sve nazočne u ime Vijeća Mjesnog odbora Našice, te zahvalio i čestitao na svim dosadašnjim rezultatima koji su postignuti uz financijsku i moralnu potporu Mjesnog odbora. „Na prošlotjednoj sjednici Vijeća odobreno je 4.500,00 kn za nabavu klima uređaja koja će uvelike doprinijeti uvjetima rada udruge. Ove godine imamo izbore za Vijeće Mjesnog odbora, te se nadam da će kao i do sada udruga imati veliku potporu.” – rekao je Matek.

Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica, istaknuo je dragost što su se okupili u tolikom velikom broju, te što ih vidi sve sretne i zdrave. „Ja vam se zahvaljujem, te bi poželio svima sreću u daljnjem radu. Vi ste sinergija između našeg Grada, kulturnih, ekonomskih, društvenih i sportskih zbivanja, te ja osobno ne vidim događanja bez pomoći vaše udruge.” – rekao je Antolović, te istaknuo kako će i ubuduće pomagati radu Udruge.

Također, uz sve nazočne obratio se i dopredsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice, te poželio puno sreće u daljnjem radu .

Pročitajte još