Velik broj vatrogasnih intervencija

Nastavljaju se vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena i obilnih padalina koje su 28. rujna zahvatile područje Primorsko – goranske i Istarske županije.

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana zabilježen je veliki broj dojava za potrebom angažiranja vatrogasaca na području Rijeke. Vatrogasne intervencije uključivale su uklanjanje prepreka s prometnica te ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata, a zabilježeno je oko 150 tehničkih intervencija na kojima sudjeluje JVP Rijeka kao i DVD-ovi s riječkog područja. Na ovim intervencijama ukupno je sudjelovalo 120 vatrogasaca, a vatrogasne snage su i dalje na terenu i nastavljaju sa sanacijom poplavljenih objekata.

Vatrogasci sanirali postrojenje vodoopskrbe

I na području Istre vatrogasci su imali pune ruke posla s ispumpavanjem vode iz poplavljenih objekata i uklanjanja stabala s prometnica. “Tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Buzeta, Umaga, Pule i Pazina sanirali su prodiranje vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga gdje je došlo do ugrožavanja pumpi postrojenja. Vatrogasci su sa sanacijom završili sinoć, a trenutno rade osiguranje i prate postrojenje da ne bi došlo do ponovnog prodiranja vode.“ – kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. Ukupno je u sanaciji posljedica nevremena i obilnih kiša na području Istre zabilježeno 20 tehničkih intervencija na kojima su sudjelovale vatrogasne snage iz JVP Umag, Pazin, Poreč, Pula i Buzet te DVD Oprtalj.

Stric pivo

Pročitajte još