Velik broj intervencija zbog nevremena

Nevrijeme koje je jučer pogodilo veći dio Hrvatske, prouzrokovalo je velik broj vatrogasnih intervencija. Naime, jučer je u jutarnjim satima područje Vukovarsko – srijemske županije pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme praćenom padalinama i olujnim vjetrom.

Kroz sustav Upravljanja vatrogasnim intervencijama (UVI) do 07:00 sati na području županije zabilježene su 42 intervencije prouzročenih nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano ukupno (kumulativni zbroj) 95 vatrogasaca sa 45 vatrogasnih vozila. Najveći broj intervencija odnosio se na uklanjanje srušenih stabala s prometnica ili drugih površina, uklanjanje odlomljenih grana te oštećenja dijelova objekata: krovišta, oluka i sl.

Na području naše županije zabilježeno je 30 intervencija prouzročenih nevremenom

Slična situacija bila je i na području Osječko – baranjske županije gdje je kroz sustav UVI do 07:00 sati na području županije zabilježeno 30 intervencija prouzročenih ovim nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano ukupno (kumulativni zbroj) 173 vatrogasca sa 40 vozila. Najviše intervencija odnosio se je na uklanjanje srušenih stabala s prometnica, uklanjanje odlomljenih grana i dijelova objekata koji su pretrpjeli određena oštećenja.

Požari na priobalju

Jučer u 10:20 sati je lokaliziran požar raslinja na otvorenom prostoru na području Seget Gornji, Tomaši za koji je dana 2. kolovoza u 10:15 sati zaprimljena dojava. Tijekom dana i noći organizirano je dežurstvo od strane DVD-ova Kaštela i Seget Vranjica sa 8 vatrogasaca i tri vozila.

Požar raslinja na području između Mitla i Rastovca u Općini Marina, u blizini granice sa Šibensko – kninskom županijom, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 5. kolovoza u 01:24 sata, ugašen je u 09:00 sati.

I požar na području Trnovice, u blizini granice sa BiH, za koji je JVP Dubrovačko Primorje zaprimilo dojavu 4. kolovoza u 11:00 sati, tijekom dana se aktivno gasio. Opožareno je oko 300 ha trave niskog raslinja i borovine. Tijekom noći na dežurstvu ostali su JVP Dubrovačko Primorje i DVD Slano sa pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

Izvor: HVZ

Pročitajte još