Važna domaća pobjeda đurđenovačkih kuglača

U važnoj domaćoj utakmici 13. kola odigrana je prava prvoligaška, napeta utakmica koja je završila pobjedom Kuglačkog kluba „Đurđenovac” rezultatom 5:3 dok su gosti iz Zagreba opravdali epitet „nezgodnog protivnika”.

Utakmicu su u prvom paru započeli Davor Rončević i Dario Domnjak i činilo se na početku kako će lakše od očekivanog svladati gostujući par Vladimira Galjanića i Ivana Kovačevića, no do kraja je Davor izgubio svoju utakmicu, a Dario je ipak pobijedio zahvaljujući početnoj prednosti u čunjevima ostvarenoj u prva dva seta.

Nakon toga nastupili su Igor Šarkezi i Ivan Pušić koji su također vrlo dobro započeli svoje utakmice s gostujućim parom Karlom Zekićem i Velimirom Mrkonjićem, ali je završnica pripala gostujućim igračima s prednošću od 5, odnosno 13 čunjeva pojedinačno. Tim rezultatom domaći su igrači prije posljednjeg para gubili 1:5 i bili u zaostatku 12 čunjeva i za ukupnu pobjedu je bila potrebna pobjeda oba đurđenovačka igrača i ukupna prednost u čunjevima u korist domaćina.

Iako je i do tada utakmica bila vrlo napeta nastupom Tomislava Čačića i Alena Šilera protiv gostujućih Denisa Špiljara i Borne Gašperta počeo je pravi dvoboj. Već na samom početku bodreni glasnim navijanjem suigrača i navijača odlično su krenuli Alen i Tomo, posebno Alen, povratnik u ekipu Kuglačkog kluba „Đurđenovac” koji, kako odmiče prvenstvo pokazuje sve bolju igru. Obojica su držala „konce igre” u svojim rukama i nakon što su svaki od njih poveli s po 3:0 u setovima bilo je jasno kako treba samo sačuvati prednost i u čunjevima. To su obojica i učinili osvojivši i svoje posljednje setove i tako su donijeli svojoj ekipi važnu pobjedu i dva boda potrebna za borbu za ostanak u najvišem kuglačkom rangu. Uz dug pljesak s tribina i glasno bodrenje pobjedu su na kraju proslavili sa suigračima.

Detalje s utakmice pogledajte u zapisniku na poveznici https://bitly.ws/3dbUF dok sve ostale rezultate i trenutno stanje na ljestvici nakon odigranih 13. kola možete vidjeti ovdje https://bityl.co/ODRS. Idući tjedan, točnije u četvrtak 22. 2. u 18 sati slijedi kup utakmica s ekipom kuglačkog kluba TVIN iz Virovitice, a u subotu gostovanje i utakmica s vodećom ekipom prvenstva Zaprešićem.

Izvor: KK “Đurđenovac”

Pročitajte još