Utrkom obilježili 32. obljetnicu odlaska 67 dragovoljaca našičkog kraja u obranu Vukovara

Povodom 32. obljetnice odlaska 67 dragovoljaca s našičkog područja u obranu grada Vukovara, već jedanaestu godinu zaredom, samoorganizirajući se, trkači rekreativci grada Našica otrčali su dionicu u dužini od 32 km u čast poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih branitelja našičkoga kraja. Ovom su utrkom povezali spomen obilježja u Našicama, Donjoj Motičini, Feričancima, Đurđenovcu i Velimirovcu na kojima su tijekom trčanja zastali te odali počast molitvom i zapalili svijeću.

Ovu utrku su otrčali Jasna Plemeniti, Vesna Janković, Valerija Šimić, Josip Ergović, Dražen Vrabac, Hrvoje Dundović, Željko Kanđera, Siniša Malovčak, Siniša Kanis i Zdenko Grahovac uz logističku podršku Danijela Oreškovića i Hrvoja Korpaka te vozila JVP Našice.

Na startu utrke podršku trkačima dali su inicijatori ove utrke dr. Božidar Popović i Krešimir Žagar. Ideja ovog memeorijala, koji je krenuo prije jedanaest godina, je očuvanje sjećanja na te dane. Na mjestima spomen obilježja trkače su dočekali vukovarski veterani, naši sugrađani koji su se priključili molitvi za poginule, nestale i preminule suborce i sve pale hrvatske branitelje. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još