Utorak pretežno oblačan s kišom i grmljavinom te znatno nižim temperaturama

Nakon toplinskog vala kojem smo imali (ne)prilike svjedočiti i jednog od najtoplijih desetodnevnih razdoblja u povijesti mjerenja slijedi razmjerna brza, nagla i kratkotrajna, ali prilično žestoka promjena vremena,  uz moguća olujna nevremena.

Tako je ovog utorka jutarnja temperatura u Našicama iznosila 19 °C, a najviša dnevna će iznositi tek stupanj, dva više. U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinom, glavninom u prvoj polovini dana, te zamjetno svježije. Ponegdje može biti izraženijih pljuskova, lokalno i nevremena. Zapuhat će slab i umjeren, u noći mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C.

Iako će promjena vremena donijeti znatno osvježenje od dugotrajnih visokih temperatura, biometeorološke prilike će na području cijele zemlje ostati nepovoljne. Takve vremenske prilike mogu pojačati tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici, a kod meteoropata izazvati pojavu glavobolje i pojačane razdražljivosti. Svima se stoga savjetuje izbjegavanje suvišnih napora, a kroničnim bolesnicima i redovito uzimanje propisane terapije.

Pročitajte još