Uspješni projekti i pozitiva iza Udruga mladih „INFO“ Našice

Na redovnoj skupštini Udruge mladih INFO u Našicama istaknuta je provedba raznih aktivnosti i projekata te su najavljeni budući planovi. Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvoja i unapređivanja kvalitete života mladih. Također fokus je usmjeren na promicanje volonterstva i uspostavljanja komunikacije među mladima, te poticanju i razvoju socijalne i humanitarne pomoći. Trenutno Udruga okuplja blizu 40 mladih, a kroz 17 godina djelovanja kroz nju je prošlo njih stotinjak. Uz članove, nazočni su bili uvaženi i gosti, gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba, zamjenik predsjednika Mjesnog odbora dr. Marijan Tepeš i Igor Gavranović iz Ureda za udruge OBŽ, podružnica Našice.

Iza njih uspješna godina

Podnesen je izvještaj o radu Udruge u 2022. godini i najavljeni su budući planovi za iduću godinu. Skupštinu je predvodila predsjednica Udruge Ivona Ćosić istaknuvši kako je prošla godina bila dobra čemu svjedoče rezultati, ali i financijsko stanje, odnosno pozitivno poslovanje na kraju godine.

„Udruga je osnovana još 2005. godine, a do sada je mijenjala svoju ideju, ali cijeli koncept. Trenutna postava mladih preuzela je Udrugu prošle godine, a tada se okupilo dvadesetak mladih ljudi. Ove godine brojimo duplo više članova, a imamo još upita potencijalnih novih članova. Udruga okuplja mlade i što je najvažnije, radi za mlade, ali i za sve ciljane skupine. Organiziramo razne radionice, projekte, a proveli smo i jedan veliki projekt Zaželi, a slijedeći je u samoj pripremi.

Trudimo se našim radom obogatiti sve događaje u Našicama, ali i upotpuniti cijeli koncept grada. Planovi za iduće razdoblje su zapravo sličniji ovogodišnjem – organizirat ćemo večernju školu s poduzetnicima, projekt Zaželi i cijeli program Mladi za mlade. Cilj nam je mladima ponuditi neku početnu točku, kako bi težili tome da se unaprjeđuju. U suradnji s Gradom Našicama i Turističkom zajednicom Grada Našica uređujemo grad kako bi radili na cjelovitoj turističkoj priči. Populacija mladih ljudi je realno i najaktivnija skupina, a mi se rado odazovemo svakoj radnoj akciji i nadamo se da će ih u budućnosti biti više. U ovoj godini smo uložili mnogobrojne volonterske sate, svoje slobodno vrijeme, volju i kreativnost, no dobili smo nove prijatelje, poznanstva, dodatnu svrhu i prostor za slobodno mišljenje i napredovanje. Pred nama su sada novi projekti i aktivnosti kojim bi u novoj godini ostvarili postavljene ciljeve i upotpunili program za mlade, djecu i starije.” – izjavila je Ivona Ćosić te dodala ukoliko se netko želi priključiti može se im se javiti putem web stranice ili Facebook stranice.

Volonteri koji su uvijek spremni pomoći

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je zajedništvo ove Udruge, a iznimno je pohvalio njihov rad u smislu okupljanja djece i mladih što je cilj i samog Grada.

„Uistinu moram čestitati na radu Udruge, predsjednici i svim članovima. Konkretno, ova udruga postoji već 17 godina, te je kroz nju prošlo oko stotinjak članova. Udruga sada hrabro korača naprijed s novim idejama i entuzijazmom, a danas broji četrdesetak članova koji su izuzetno važni našoj zajednici. Udruga INFO jedna je od najaktivnijih udruga na području grada, a nositelj je velikih projekata koji misle na sve generacije na području Našica. Ova vojska volontera radi čuda u gradu na svim manifestacijama i događanjima. Upravo vrijedne ruke ovih entuzijasta i kreativnost vidljivi su na ovogodišnjem Adventu koji zbog njih sjaji ovim sjajem.” – kazao je Kašuba te dodao da kontinuiranim radom, brojnim projektima, radionicama, ali i radnim akcijama članovi Udruge INFO oplemenili su grad Našice.

Rad Udruge INFO prepoznatljiv

Okupljenima se obratio i Igor Gavranović koja je istaknuo da je Udruga INFO jedna od najaktivnijih i najažurnijih udruga koja okuplja mlade ljude .Okupljenima se obratio u ime Mjesnog odbora i dr. Marijan Tepeš koji je pohvalio rad i aktivnosti Udruge.

“Prekrasno je vidjeti ovako mlade ljude, okupljene pojedince s voljom i željom da pokrenu promjene. Mladi okupljeni u ovu udrugu potiču poboljšanje kvalitete života svih građana grada Našica i šire zajednice. Svaka im čast na tome i radujem se njihovim novim projektima.” – istaknuo je dr. Tepeš te zaželio puno uspjeha u idućem razdoblju.

Pročitajte još