Uspješni nastup naših ribiča na Svjetskom šaranskom prvenstvu – Mađarska 2022.

 

Od 21. do 24.9. u mađarskom Kaposvaru, na jezeru Deseda, održalo se 22. Svjetsko šaransko prvenstvo. Dio hrvatske reprezentacije bili su i naši sugrađani, Branimir Vidić, Luka Brkanić i Adrian Slavulj. Na ovoj najprestižnijoj svjetskoj smotri, Hrvatska reprezentacija je osvojila 13. mjesto u ekipnom poretku timova, a u pojedinačnom poretku parova, ponovno imamo svjetske prvake, a to su naši velemajstori iz Požege, Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević.

Naši su momci već dugo jedan od najjačih parova na svjetskoj razini, ovo im je druga pojedinačna svjetska titula, a kao članovi reprezentacije imaju ukupnu brojku od sedam odličja, što ih stavlja na sam vrh u tom sportu. Da bi se osvojila ova zlatna medalja, u Kaposvaru je bilo potrebno pobijediti 84 ekipe što nije nimalo lak zadatak.

Branko Belošević je pohodio Mađarsku kao vanjski suradnik reprezentacije i izaslanik svih onih koji vole i navijaju za hrvatsku šaransku repku, da bi se na drustvenim mrežama (FB stranica “HRVATSKI ŠARANSKI RIBOLOV”) više puta dnevno mogli uživo pratiti zbivanja sa staze natjecanja!

Foto: Branko Belošević, Ljubiša Pokrajac

Pročitajte još