Uspješne aktivnosti projekta „Zaželi R.A.D.O.S.T.“ udruge Dar dobrote

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUnatoč pandemiji virusa COVID-19, Humanitarna udruga Dar dobrote već više od pola godine uspješno provodi projekt „Zaželi R.A.D.O.S.T. – raditi, aktivirati se, doprinijeti, ojačati, suosjećati, truditi se!“. Ovim projektom zaposleno je 10 gerontodomaćica koje brinu o ukupno 50 krajnjih korisnika. Zaposlene žene obavljaju različite aktivnosti koje uključuju pospremanje kućanstva, glačanje, odlazak u nabavu namirnica i lijekova, pomoć u pripremi zimnice, pratnju liječniku, podizanje nalaza, a ovo posljednje posebice je značajno u ovo vrijeme pandemije.

Administrativni djelatnik na projektu, Robert Kresić, koji redovito prati rad zaposlenica i zadovoljstvo krajnjih korisnika pruženim uslugama, ističe da je posebno važno obostrano zadovoljstvo na razini korisnik – zaposlenica te stvaranje prijateljskog odnosa i povezanosti među dionicima u projektu. Kresić ističe da je važna dodatna podrška koju sama Humanitarna udruga Dar dobrote kroz svoje donacije mliječnih proizvoda pruža krajnjim korisnicima koji su po procjeni Udruge u potrebi.

 

Voditeljica projekta, Natalija Barišić Novačić rekla je kako se svi zaposlenici na projektu pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera, zaposlenice nose maske tijekom rada, koriste se dezinfekcijska sredstva u čišćenju i vodi se računa o kontaktima koji se ostvaruju u javnosti.

 

Ukupna vrijednost projekta „Zaželi R.A.D.O.S.T. – raditi, aktivirati se, doprinijeti, ojačati, suosjećati, truditi se!“ je 1.847.448,68 kn, a financiran je u 100%-tnom iznosu sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje ukupno 28 mjeseci.

Pročitajte još

Učitavanje...