Uskoro kreće „Lapovac Backyard Ultra” utrka u organizaciji URT „Nexe Team” Našice

U organizaciji URT Nexe Team Našice od 13.8. sa startom u 18 sati na jezeru Lapovac održat će se prva Backyard Ultra utrka u Hrvatskoj.

4,167 milje za manje od jednog sata

Backyard Ultra je format ultramaratonske utrke gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Kad se završi svaki krug preostalo vrijeme unutar sata obično se koristi za oporavak za trčanje sljedećeg kruga, koji slijedi idući sat. Za mnoge će ovo biti ultramaratonsko iskustvo, ali dobro došli su i oni koji žele istrčati samo nekoliko krugova i isprobati ovakvu vrstu natjecanja. Utrka je eliminacijskog tipa, trči se sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi. Odnosno, postoji samo jedan pobjednik, onaj/ona koji pretrči “samo još jedan krug” nakon što su svi odustali.

Izletnička i športska lokacija

Jezero Lapovac, 3 km jugoistočno od centra grada Našica. Nastalo je 1993. godine, izgradnjom brane na potoku Lapovac i tako je spriječeno poplavljivanje naselja nizvodno. Ukupna površina je oko 80 hektara, a prosječna dubina je 4 metara. Jezero i jezerska okolica je uređena, pa ga posjetitelji koriste za odlaske na piknik, ribolov i kupanje. Pored izletničkog, Lapovac je ostvario i športsku namjenu, pa se na njemu održavaju i športska natjecanja, među ostalim bilo je mjestom održavanja europskog prvenstva u kajaku. Jezero je bogato ribom, kojom gospodari ŠUD “Šaran” Našice, a također se održavaju natjecanja u sportskom ribolovu. Također postoji rekreativna staza oko Lapovca iznosi točno 6706 metara, ima 20 m elevacije, te je podloga od zemlje i finog makadama.

Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/4044/prijava_na_utrku

Stazu oko Lapovca možete pogledati na ovoj poveznici.

Pročitajte još