URT „Nexe Team” Našice od sada se natječe u 1. Hrvatskoj atletskoj ligi

Dobre vijesti dolaze iz Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice. Naime, prema riječima predsjednika Udruge Tomislava Galla jedan od početnih ciljeva bio je ulazak u 1. Hrvatsku atletsku ligu što su nedavno i ostvarili – od ove će godine ponosno braniti svoje boje u najprestižnijoj trkačkoj ligi u Hrvatskoj. Nekoliko riječi o ovom izuzetnom uspjehu za ovaj mladi klub imao je i predsjednik Gall.

„Konačno se ostvario cilj URT „Nexe Team”-a Našice, ulazak u prvu Hrvatsku atletsku ligu u kojoj se natječe 30-ak udruga, što znači da se natječemo s najboljim trkačima u Hrvatskoj. Odlučili smo se da u njoj sudjeluje naših najboljih 20 trkača, a od njih bi izdvojio bračni par Mesec, Dubravku i Damira, aktualne reprezentativce Hrvatske u ultramaratonu. Natjecat ćemo se u dionicama od 5 i 10 kilometara, polumaratonu, maratonu i ultramaratonu. Prema natjecateljskim propozicijama morali smo nabaviti i novu opremu, u tome nam je u susret izašao NEXE Sport te im se ovim putem zahvaljujem. Na nama je da im se odužimo s dobrim rezultatima.” – izjavio je Tomislav Gall, predsjednik URT „Nexe Team” Našice.

„Ovo je prva godina kako trčim za URT „Nexe Team” Našice u prvoj Hrvatskoj atletskoj ligi, čiji sam član od 2000. godine. Naša Udruga broji dvadesetak trkača natjecatelja svih dobnih skupina i pokrivam gotovo sve formate natjecanja – počevši od dionica od 5 kilometara do ultramaratona. Nadam se da ćemo u ovoj godini ostvariti zacrtane ciljeve, odnosno da ćemo donijeti bodove klubu. U planu su natjecanja diljem Hrvatske i dat ćemo sve od sebe da napravimo najbolje rezultate do sada. Ovom prilikom pozivam sve koje zanima rekreativno – natjecateljsko bavljenje trčanjem neka nam se pridruže i ostvare svoj potencijal” – rekao je URT „Nexe Team” Našice Damir Mesec.

U mlađim kategorijama našičke trkače predstavit će Mia Hajnal

Boje našičke udruge bratit će i mlađi trkači, među njima izuzetno uspješna Mia Hajnal.

„Trčanje treniram već dvije godine i sretna sam što ću sudjelovati u budućim natjecanjima i što ću predstavljati Grad Našice. Također, moja najbolja prijateljica Franka se bavi trčanjem i to me isto veseli.” – rekla je Mia Hajnal, članica URT „Nexe Team”.

U URT „Nexe Team”- u trenira 30-ak djece, od kojih je prema riječima voditelja Škole trčanja Damira Meseca, Mia Hajnal pokazala najveći potencijal.

„Primijetili smo njezin talent te smo sukladno tome prilagodili treninge. Još bih dodao kako i ostala djeca mogu doći do tog nivoa samo uz veliki trud i rad. Njena volja za treniranjem i radom se preslikala na izvrsne rezultate koje postiže na svim natjecanjima u kojima sudjeluje i uvjereni smo kako je Mia spremna za najveće uspjehe.” – dodao je voditelj.

Pročitajte još