URT “Nexe Team” Našice u samo tri godine postigao zavidan uspjeh

Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” Našice, održala je godišnju izvještajnu skupštinu. Cilj jedne od najvećih našičkih udruga je kontinuirano promicanje trčanja u sportskom, memorijalnom i humanitarnom karakteru.

Okupljaju članove iz cijele Hrvatske

„Već se polako postavlja pitanje jesmo li našička udruga ili smo udruga sa sjedištem u Našicama budući da imamo članove iz cijele Hrvatske. S nama trče ljudi iz Zagreba, Gornje Gračenice, Čepina, Osijeka, Vinkovaca i Sunje. Mi smo polivalentna udruga bavimo se i humanitarnim i memorijalnim i sportskim događajima, a takvi su nam i članovi. Okupljamo tako pripadnike Hrvatske vojske, vatrogasaca i rekreativce s kojima, zajednički, stvaramo jednu predivnu priču u Našicama.” – rekao je predsjednik NEXE TEAM-a Tomislav Gall na početku same sjednice.

Svoj brzi i značajan uspjeh pripisuju planiranom djelovanju. Samu udrugu predsjednik je nazvao projektom, jer osim trčanja, organiziraju memorijalne događaje, povezuju gradove, promoviraju Našice i dio su svakodnevnog djelovanja u Našicama. „Mi gledamo da se pojavimo na svakom značajnijem događaju u Našicama i na taj način postali smo dio Našica, prepoznatljivi simbol. Nama je jedan od ciljeva promovirati Grad Našice, čiju izuzetnu potporu imamo.”- dodao je Gall istaknuvši da rade jako dobar posao. Najavio je još veći rast udruge, jer smatra da mogu, i hoće, još više.

Izabrana dopredsjednica udruge – Ines Resler

Do sada je funkciju dopredsjednika udruge obnašao sadašnji gradonačelnik Krešimir Kašuba, a za novu dopredsjednicu izabrana je Ines Resler.

„Za udrugu Nexe Team govore njihova djela, njihove utrke i organizacija brojnih događanja. Udruga koja postoji tri godine uspjela je narasti toliko da ima mnoštvo članova, ne samo iz Našica i Osječko – baranjske županije, nego i iz cijele Hrvatske. Meni je ova udruga, u godinu dana koliko sam član, pobudila lijepe osjećaje, a posebno me privuklo njihovo zajedništvo. Memorijalna utrka „Od velikog do malog Vukovara” uvijek je emotivna, a to sam i sama doživjela ove godine, po prvi puta. Zahvaljujem se na jednoglasnom izboru za dopredsjednicu, također zahvaljujem se na izboru za kandidata za izbor člana u Savjetu mladih Grada Našica. Kao i do sada, pomoći ću udruzi koliko je u mojoj moći.” – rekla je Ines Resler.

Josip Ergović postao počasni član

Posebno priznanje, plaketu počasnog člana, zasluženo je dobio Josip Ergović, član URT “Nexe Team”-a, koji trči memorijalne utrke. Do sada je dva puta bio sudionik „Od velikog do malog Vukovara”.

Ujedno je i sponzor djelovanja udruge koji kroz sportsku opremu, ali i na druge načine podupire rad članova. Uz NEXE grupu d.d. podršku trkačima daje i Auric Barrels d.o.o.

Nastavak suradnje Našice – Sunja

I ove godine nastavljena je suradnja između Našica i Općine Sunja, koju je započela upravo Udruga “Nexe Team”, pa je tako skupštini nazočio i načelnik općine, Grga Dragičević.

„Naša se suradnja počela razvijati prije pet godina, kada se gospodin Gall pojavio u prostorijama naše Općine i predložio utrku od velikog do malog Vukovara. Moram priznati da mi se na prvi mah ta ideja činila čudnom, jer mi nije bilo jasno od kud on zna za Sunju. Nastavno na to, već četiri godine održava se memorijalna utrka ”Od velikog do malog Vukovara”, i na tome mu iskreno hvala. Odlično surađujemo i s Gradom Našicama. Bivši gradonačelnik Miletić u trenucima nakon potresa, pružio nam je financijsku pomoć i poslao ekipu koja je radila na sanaciji krovišta. Sukladno tome predložio sam, i sadašnjem gradonačelniku Krešimiru Kašubi, da nastavimo dobru suradnju preko kulturno – umjetničkih društava, ribiča i, naravno, trkača. ” – rekao je načelnik Općine Sunja Grga Dragičević.

Pročitajte još