URT „Nexe Team” Našice trčanjem obilježava memorijalne obljetnice

U Strugi Banskoj, na području općine Dvor, u ponedjeljak 26.07.2021. godine svečano je obilježena 30. obljetnica pogibije 13 hrvatskih redarstvenika koji su spriječili prodor srpske paravojske i pokolj stanovnika pounjskih naselja u “živom štitu”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEMemorijalna utrka „Heroji hrvatskog Pounja”

U sklopu obljetnice po prvi puta je organizirana memorijalna utrka „Heroji hrvatskog Pounja”, a utrka je započela ispred Spomen obilježja Gordanu Ledereru u Hrvatskoj Kostajnici i završila ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim redarstvenicima u Strugi Banskoj gdje su maratonci paljenjem svijeće odali počast poginulim. Na utrci se nalazio i Marko Srnec, član URT „Nexe Team” Našice koji je s ostalim trkačima obilježio ovu važnu obljetnicu.

Prva memorijalna utrka „Putovima branitelja“

U utorak 27.07.2021. godine organizirana je prva memorijalna utrka „Putovima branitelja“, koju je u povodu Dana hrvatskih branitelja općine Sunja organizirao sunjski UHDDR. Pozivnicu su dobili i članovi URT Nexe Team” Našice koji već tradicionalno imaju dobru suradnju s Općinom Sunja. Stazu dugu 40 km po iznimno teškim vremenskim uvjetima 10-tak trkača URT „Nexe Team” Našice zajedno sa trkačima iz drugih maratonskih udruga uspješno su istrčali te po završetku utrke na mjesnom groblju u Sunji zapalili svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje.

Pročitajte još

Učitavanje...